Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΚΑΙ Η ΣΟΥΠΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΞΑΝΑΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ

Αναδημοσίευση από://typofreneia:

ΠΟΙΟΙ  ΥΠΟΔΑΥΛΙΖΟΥΝ  ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ;

Δυστυχώς κάθε φορά  που η ΕΡΤ  πάει να "σηκώσει κεφάλι" κάποιοι, που δεν θα τους ονομάσω  διαπλεκόμενους, φροντίζουν  να  στείλουν εντός των τειχών  έναν δούρειο ίππο, ώστε  όταν όλοι θα  έχουν αποκοιμηθεί να βγούν απο την κοιλιά του ξύλινου αλόγου  οι  κάθε λογής "μισθοφόροι του μαύρου".


Αυτή τη φορά  ο δούρειος ίππος  έχει  ...μελωδία . Μία ...μελωδία  αρκετά  βολική αλλά και αθώα  που  έξυπνα σκέφτηκαν οι εντός και εκτός  της ΕΡΤ  "Εφιάλτες".

Την ίδια  στιγμή  που  ΕΡΤ  προσπαθεί να  ανταποδώσει  στον ελληνικό λαό  αυτά  που πρέπει  και του αξίζουν, περικόπτοντας  ακόμα και πέραν πάσης  λογικής  τις μισθολογικές  δαπάνες, ο κ. Τσακνής  και η  εντός (και εκτός ) της ΕΡΤ  παρέα του προώθησαν  στο κοινοβούλιο  μέσω μιας  τροπολογίας  την σκανδαλώδη  αύξηση  του μισθού  120  μουσικών της ΕΡΤ.

Δύο φορές  κατατέθηκε  η τροπολογία  αυτή  και δύο φορές  απεσύρθη την  τελευταία  στιγμή.Μια τροπολογία  που θα  έκανε  μεν  τους  μουσικούς  της  ΕΡΤ  πλουσιότερους κατά μέσο όρο   1200 ευρώ το μήνα  ή
15.000/χρόνο και την ΕΡΤ  φτωχότερη  κατά  3.500. 000 ευρώ  μιας  και  τόσα  θα έπρεπε να δαπανήσει  για   μισθούς  και αναδρομικά  μουσικών τον επόμενο  χρόνο και φυσικά  1.750.000 κάθε χρόνο.


Όποιος  έχει διαβάσει προσεκτικά  την τροπολογία  στην οποία υπήρχε  (στο άρθρο 2) η  ...υπόθεση  των  μουσικών  της ΕΡΤ  θα  κατάλαβε ότι δεν πρόκειται απλώς  για κάποιο ή κάποια  επιδόματα  αλλά  για την  ένταξή τους  σέ  ένα  απο κάθε  άποψη  σκανδαλώδες  "ειδικό μισθολόγιο" (πιό "ειδικό" απο αυτό που ήδη  έχουν)  το οποίο  τους  παρέχει αύξηση στο μισθό  που σε αρκετές  περιπτώσεις αγγίζει  και το  120 % !!!!!!.

Να  σημειώσω  ότι οι μουσικοί της  ΚΟΑ  με το μισθολόγιο των οποίων  λένε  ότι είναι  δίκαιο  να εξομοιωθούν  οι  μουσικοί της ΕΡΤ δεν έχουν  άδεια  για  πολλαπλή  παράλληλη  απασχόληση  σε άλλες ορχήστρες  ωδεία κλπ  όπως  έχουν εξαρχής οι "δικοί" μας.

Αν  λοιπόν  θέλουν  εξομοίωση  τότε  γιατί  δεν προτείνουν  στον  Τσακαλώτο   ή στην   ομάδα Τσακνή , να φύγουν απο το δυναμικό της  ΕΡΤ και να ενταχθούν  οργανικά  στην Κρατική Ορχήστρα  Αθηνών ή  όπου αλλού  επιθυμούν;;;

Αυτή  η  σκανδαλώδης  ειδική  μεταχείριση  στην οποία  οπως  μαθαίνουμε  επιμένει ο  κ. Τσακαλώτος , εκτός  της  οικονομικής  επιβάρυνσης  στον ήδη  επιβαρυμένο  και ίσως  μετέωρο  προϋπολογισμό  της ΕΡΤ , θα  ανοίξει  τους ασκούς του Αιόλου αφού  όχι άδικα θα  προκαλέσει  το κοινό  περί  "οικονομικού δικαίου"  αίσθημα.

Δεν μπορεί  λοιπόν  να εντάσσεις  σε "υπερ- ειδικά μισθολόγια" κάποιους μουσικούς όταν  την ώρα  της πρόβας  τους  κάποιοι άλλοι θα  μετρούν  τα  ψιλά  στο  πορτοφόλι  για να πάρουν  ψωμί και γάλα  στα παιδιά  τους, άλλοι θα στέκονται  στα συσσίτια και άλλοι  θα  αργοσβήνουν  στην ανεργία, στη κοινωνία δηλαδή που προσδοκά  απο την ΕΡΤ την ανάδειξη  των προβλημάτων της, όχι  γιατί  την πληρώνει  αλλά  γιατί είναι δική της  και το απέδειξε  με την αλληλεγγύη της  την  εποχή  του μαύρου.

Αν  επιμείνουν σε αυτήν  την σκανδαλώδη ειδική  μεταχείριση  τότε  θα έχουν  προσφέρει  την  χειρότερη  υπηρεσία  στην  ΕΡΤ  που παλεύει  σήμερα  να  αλλάξει  και απο κρατική να γίνει δημόσια (με ότι κι αν σημαίνει αυτό), και  την καλύτερη  υπηρεσία  στον  Άδωνη,  στον Μουρούτη, στον Μητσοτάκη  και σε όλους  όσους  έχουν κάθε  συμφέρον  να  ξανακλείσει η ΕΡΤ.

Το  μισθολογικό καθεστώς  της ΕΡΤ  ασφαλώς  και πρέπει να αλλάξει, να γίνει δικαιότερο, ορθολογικό  και  να  συνδεθεί  με την  πραγματικότητα  ενός  ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού που σέβεται  τα  χρήματα του ελληνικού λαού και τα  διαχειρίζεται  με  σωφροσύνη, εντιμότητα και  προ πάντων ανταποδοτική  φιλοσοφία.Άλλο  όμως  εξορθολογισμός  και  δίκαιη - ίση μεταχείριση των εργαζομένων, άλλο να  πάψει  ο  εργαζόμενος  να βάζει ακόμα και απο την τσέπη του για  να καλύψει  ένα  έκτακτο  γεγονός, και άλλο  να  ξεχωρίζω   μερικούς  και να τους διπλασιάζω  τον μισθό με οποιοδήποτε  πρόσχημα.

Ποιός  θα είναι αυτός  που  σήμερα  θα δώσει το δικαίωμα  στους Αδώνηδες , τους Μαυρίδηδες, τους Μουρούτηδες  και τους Μητσοτακέους  να  μας ξαναβαφτίσουν "ιερές  αγελάδες" με προορισμό το "σφαγείο";
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 07/10/2017 - 13:25