Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας: Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση ενάντια στο νέο συνδικαλιστικό νόμο στο υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη 12 Οκτώβρη στις 5 μ.μ

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη 12 Οκτώβρη στις 5 μ.μ. ενάντια στο νέο χτύπημα που ετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση στο δικαίωμα στην απεργία, τη συνδικαλιστική δράση και την οργάνωση των εργαζομένων απευθύνει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«H κυβέρνηση, υλοποιώντας τις αποφάσεις της ΕΕ, στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης, ετοιμάζει νέα επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα, που θα το συνοδεύει ένα σημαντικό χτύπημα στο εργατικό - λαϊκό συνδικαλιστικό κίνημα.

Η "δίκαιη ανάπτυξη" που υπόσχεται η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απαιτεί μέτρα καταστολής, "σιγή νεκροταφείου" προκειμένου να εξασφαλιστούν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Στην επίτευξη του σκοπού αυτού εντάσσεται και ο σχεδιασμός νέου συνδικαλιστικού νόμου που εξασφαλίζει την απαγόρευση της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης στους χώρους δουλειάς.

Είναι βαθιά γελασμένοι όσοι πιστεύουν ότι με νόμους και κατασταλτικές διατάξεις θα καταργήσουν τους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων και του λαού, ότι θα σταματήσουν τις κινητοποιήσεις και τις απεργίες.

Στους στόχους και τις επιδιώξεις της κυβέρνησης, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ, μία είναι η απάντηση. Ακόμα μεγαλύτεροι αγώνες του λαού, ακόμα περισσότεροι που θα συμμετέχουν στους αγώνες, ακόμα πιο μαζικά και δυνατά σωματεία.

Να σημάνει συναγερμός σε όλα τα σωματεία και τις ενώσεις.

Κάθε τίμιος συνδικαλιστής να μπει στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Κάθε αυτοαπασχολούμενος να παλέψει στο πλευρό του σωματείου του.

Καλούμε όλους τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ να συναντηθούν με τους εργαζόμενους την Πέμπτη 12 Οκτώβρη στις 5 μ.μ. μπροστά στο υπουργείο Εργασίας, ενάντια στο νέο έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση».




πηγή 902.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54