Πίνακας από τον εξπρεσιονιστή και γεννημένο στο Εκουαδόρ, ζωγράφο Oswaldo Guayasamín

ΠΟΕ-ΟΤΑ vs δημάρχου Αλίμου για τις διώξεις συνδικαλιστών της Ομοσπονδίας, του τοπικού Σωματείου και της ΑΔΕΔΥ

Δελτίο Τύπου της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία απαιτεί από το δήμαρχο Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη να αποσύρει τώρα την έγκληση – αναφορά στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών κατά συνδικαλιστικών στελεχών: του Βασίλη Γκιτάκου, αντιπροέδρου ΠΟΕ-ΟΤΑ, και του Μάριου Κατσουρού, μέλους ΓΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ, της Κατερίνας Γιαννούλια, μέλους ΓΣ ΑΔΕΔΥ, και του Γιάννη Καπράλου, προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Αλίμου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της, ο δήμαρχος Αλίμου και τέσσερις αντιδήμαρχοι, καταθέτοντας και με τη συγκεκριμένη μήνυση κατά συνδικαλιστών, επιχειρούν να τρομοκρατήσουν συνδικαλιστικά στελέχη και να αποτρέψουν την συνδικαλιστική δράση στο Δήμο Αλίμου.

Ωστόσο, του επισημαίνει, «οι συνδικαλιστικές παρεμβάσεις Μελών της Ομοσπονδίας και της ΑΔΕΔΥ δεν αναστέλλονται και δεν περιορίζονται ούτε με ποινικοποιήσεις, ούτε με εκφοβισμούς… Είναι αναφαίρετο δικαίωμα στο πλαίσιο της άσκησης της συνδικαλιστικής δράσης και δεν θα επιτρέψουμε να διώκεται ποινικά. Δηλώνουμε ξεκάθαρα στο δήμαρχο Αλίμου ότι το συνδικαλιστικό κίνημα ούτε εκφοβίζεται ούτε τρομοκρατείται».

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ
Να αποσύρει τώρα ο δήμαρχος Αλίμου τη μήνυση κατά συνδικαλιστών!!!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης(ΠΟΕ-ΟΤΑ)ομόφωνα καταγγέλλει την Διοίκηση του Δήμου Αλίμου για την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσηςπου επιχειρούν με την κατάθεση έγκλισης-αναφοράς στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών κατά συνδικαλιστικών στελεχών της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου.
Οι συνδικαλιστικές παρεμβάσεις Μελών της Ομοσπονδίας και της ΑΔΕΔΥ δεν αναστέλλονται και δεν περιορίζονται ούτε με ποινικοποιήσεις, ούτε με εκφοβισμούς.

Ο Δήμαρχος Αλίμου και οι τέσσερις (4) Αντιδήμαρχοι καταθέτοντας μήνυση κατά του Αντιπροέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ Βασίλη Γκιτάκου, του Μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ Μάριου Κατσουρού, του Μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ Αικατερίνης Γιαννούλια, του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου Γιάννη Καπράλου και κατά παντός υπευθύνου, επιχειρούννα τρομοκρατήσουνσυνδικαλιστικά στελέχη και να αποτρέψει την συνδικαλιστική δράση στον Δήμο Αλίμου.

Η συνδικαλιστική παρέμβαση που πραγματοποίησαν τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ. και του τοπικού Συλλόγου Εργαζομένων στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Αλίμου, στις 12 Ιουλίου 2017, έγινε προκειμένουνα αποτραπεί η πειθαρχική δίωξη Μελών του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα στο πλαίσιο της άσκησης της συνδικαλιστικής δράσης και δεν θα επιτρέψουμε να διώκεται ποινικά. Δηλώνουμε ξεκάθαρα στο Δήμαρχο Αλίμου ότι το συνδικαλιστικό κίνημα ούτε εκφοβίζεται ούτε τρομοκρατείται. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ στηρίζει τα συνδικαλιστικά στελέχη της και καλεί τον Δήμαρχο Αλίμου να αποσύρει την μήνυση.

πηγή ergasianet
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54