Σοφία Σακοράφα στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου: Να καταλογιστούν και να αποδοθούν ευθύνες για τις τραγικές συνέπειες που είχε η πυρκαγιά στο Μάτι

Στο επιτακτικό αίτημα να καταλογιστούν και να αποδοθούν ευθύνες για τις τραγικές συνέπειες που είχε η πυρκαγιά στο Μάτι, καθώς και στις συνέπειες της ακραίας λιτότητας στις πολιτικές Πολιτικής Προστασίας, αναφέρθηκε η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, όπου συζητήθηκε το θέμα αυτό, κατόπιν πρότασής της.

Με αφορμή την επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στο Στρασβούργο σήμερα Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, η Σοφία Σακοράφα ζήτησε από τους εκπροσώπους της Κομισιόν να τον ρωτήσουν ευθέως για να απαντήσει “ τί έφταιξε που 98 συμπολίτες του και συμπολίτες μας δεν μπορούν να συμμετέχουν στο «όραμα» της Ευρώπης ”.
 

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία :

Για να μην το επαναλάβω , οι δράσεις που προτείνουμε για την τραγωδία έχουν ήδη περιγραφεί και θα περιγραφούν και στο ψήφισμα που θα καταθέσουμε...

Κύριοι συνάδελφοι ο πρόεδρος Ταγιάνι αναφερόμενος στα θύματα των πρόσφατων καταστροφών τόλμησε και μίλησε για αναζήτηση και καταλογισμό ευθυνών.

Θεωρώ ότι είναι ύψιστη υποχρέωσή μας να απαντήσουμε σε αυτό το επιτακτικό “γιατί;”.

Να καταβάλλουμε  κάθε δυνατή και θεσμική προσπάθεια, να απαιτήσουμε, έστω και μια φορά, να καταλογιστούν και να αποδοθούν ευθύνες κύριοι συνάδελφοι.

Σε όσους παρέβησαν το καθήκον τους,  σε όσους αμέλησαν να κάνουν το καθήκον τους,  αλλά και κυρίως σε όσους εν γνώσει τους εφαρμόζουν πολιτικές που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται έχουν θύματα το κοινωνικό κράτος, την πρόνοια και την προστασία των πολιτών.

Οι πυρκαγιές στο Μάτι, με τον τραγικό απολογισμό τους, το αποδεικνύουν σθεναρά. Περικοπές σε προσωπικό και υποδομές πολιτικής προστασίας για την «σωτηρία» της Ελλάδας και το  βιώσιμο του χρέους.

Η ανάγνωση της πραγματικότητας κύριοι συνάδελφοι δεν είναι πολιτικό παιχνίδι και καπηλεία.

Κύριοι συνάδελφοι, αύριο θα είναι εδώ ο Έλληνας πρωθυπουργός να συζητήσει για το μέλλον της Ελλάδος.Παρακαλώ ρωτήστε τον ευθέως : " τί έφταιξε που 98 συμπολίτες του και συμπολίτες μας δεν μπορούν να συμμετέχουν στο «όραμα» της Ευρώπης

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54