Αναβίωσε στη δικαστική αίθουσα η τραγωδία (4 χρόνια πριν) στο φονικό λούνα παρκ

Πριν από τεσσεράμισι χρόνια ένα 13χρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε λούνα παρκ στο Ελληνικό. Πολύς λόγος είχε γίνει τότε για το γεγονός πως η επιχείρηση δεν διέθετε άδεια λειτουργίας. Το τραγικό περιστατικό αναβιώνει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

27 Απριλίου 2014. Η οικογενειακή βόλτα που μετατράπηκε σε τραγωδία. Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν στο λούνα παρκ του Ελληνικού 4 χρόνια πριν περιέγραψαν στο δικαστήριο οι γονείς του άτυχου Βασίλη: «Ήθελαν να μπουν στη φουσκωτή μπάλα. Ξαφνικά άρχισε να φυσάει. Ο αέρας δεν ήταν πολύ δυνατός. Σήκωσε τη μπάλα πρώτα κάθετα και μετά οριζόντια προς τα δεξιά που ήταν τα άλλα παιχνίδια. Η μπάλα χτύπησε στο καρουζέλ και έπεσε κατακόρυφα κάτω. Ο Βασίλης φώναξε στην αδελφή του «κρατήσου». Εγώ με τον σύζυγό μου χοροπηδούσαμε να πιάσουμε το σχοινί , αλλά δεν το πιάσαμε ποτέ».

Ο πατριός του μικρού Βασίλη λύγισε αναφέροντας ότι λίγα λεπτά πριν το τραγικό δυστύχημα έβγαζε φωτογραφίες τα παιδιά του: «Τα παιδιά είχαν λιποθυμήσει μέσα στον κύλινδρο. Αν ήταν έστω κι ένα σχοινί δεμένο, δε θα έχανα το παιδί μου».

«Η οικογένεια του άτυχου Βασίλη κατήγγειλε τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας του λούνα παρκ καθώς και την ανυπαρξία παροχής πρώτων βοηθειών. Όπως υποστήριξε κανείς δεν έσπευσε σε βοήθεια, ούτε εκδήλωσε ενδιαφέρον μετέπειτα».

Στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο κατέθεσε και ο τέως δήμαρχος Ελληνικού, Χρήστος Κορτζίδης, ο οποίος παραδέχθηκε ότι είχε μισθωθεί ο χώρος, αλλά δεν έχει εκδοθεί άδεια λειτουργίας λούνα παρκ: «Δεν ξέραμε ότι για τη λειτουργία λούνα παρκ χρειαζόταν άδεια. Δεν ξέραμε ότι είναι παράνομο, γιατί με αυτόν τον τρόπο λειτουργούσε και τα προηγούμενα χρόνια».

Συνήγορος κατηγορούμενου δηλώνει: «Η ανθρώπινη μηχανική δεν μπορεί να προβλέψει τα πάντα και ο άνθρωπος συχνά είναι αδύναμος και ανίκανος να προβλέψει στοιχεία ξαφνικά που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν. Ήταν ένα τραγικό γεγονός ενός ακραίου φυσικού φαινομένου»

Στο εδώλιο κάθονται 4 κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και επικίνδυνη σωματική βλάβη, ο διαχειριστής του λούνα παρκ, ο ενοικιαστής των παιχνιδιών και δύο υπάλληλοι από το Μπαγκλαντές.



πηγή ΕΡΤ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54