Τραγικό τέλος στην Ικαρία για την 34χρονη Βρετανίδα αστροφυσικό

Νεκρή σε χαράδρα εντοπίστηκε η αστροφυσικός σε απόσταση 1,5χλμ από το ξενοδοχείο που διέμενε.

Aρχικά δεν είχε επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται γι αυτήν, δεν υπήρξε όμως άλλη περίπτωση ατόμου που αγνοείται και θεωρήθηκε σχεδόν σίγουρο από τις αρχές ότι πρόκειται για την 34χρονη. Η τοποθεσία ταιριάζει στην περιγραφή που είχε δώσει από το κινητό της τηλέφωνο. Εντοπίστηκε από εθελοντή πυροσβέστη. Ακολούθησε κινητοποίηση του ΕΚΑΒ για την προσέγγιση του πτώματος, την ανάσυρση και ταυτοποίησή του.

Ακολούθως επιβεβαιώθηκε και επίσημα από την Αστυνομία ότι το πτώμα της γυναίκας που βρέθηκε στην Ικαρία, ανήκει στην 34χρονη Βρετανίδα αστροφυσικό, που αγνοούνταν από το πρωί της Δευτέρας. Η άτυχη αστροφυσικός βρέθηκε σε σε βάθος 20 μέτρων σε χαράδρα, σε δύσβατο ορεινό σημείο της περιοχής Κεραμέ Αγίου Κηρύκου, κοντά στο ξενοδοχείο που διέμενε και στην περιοχή όπου είχε γίνει το επίκεντρο των ερευνών.

H 34χρονη αναγνωρίστηκε από τα ρούχα της. Μάλιστα φαίνεται ότι κατά την πτώση της στη χαράδρα, αποκολλήθηκε βράχος, ο οποίος την καταπλάκωσε.

Στο σημείο θα γίνει από ιατροδικαστή αυτοψία, ώστε να προχωρήσουν οι προβλεπόμενες ενέργειες για την εξακρίβωση των αιτιών του θανάτου.


Χάρτης από google maps μέσα στον κίτρινο κύκλο η περιοχή που βρέθηκε η 34χρονη και με κίτρινο στίγμα η τοποθεσία των δωματίων.



Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Πηγή: ΕΡΤ1

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54