Νεκροί και οι τρεις επιβαίνοντες του ελικοπτέρου-Γεννήτριες εκτάκτως στον Πόρο (video)

Την χειρότερη κατάληξη είχε η πτώση του ιδιωτικού ελικοπτέρου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πόρου και Γαλατά, που παρέσυρε στον θάνατο και τους τρεις επιβαίνοντες. Ακούμπησε σε καλώδια της ΔΕΗ κι αφού έκανε μια περιστροφή κατέπεσε στη θάλασσα. Περισσότερο από δυο ώρες επιχειρούσαν οι άντρες του Λιμενικού για τον εντοπισμό των θυμάτων της επιβαινόντων. Λίγο πριν τις 18.00 το απόγευμα ανασύρθηκαν τελικά οι σoροί των δυο Ρώσων επιβατών και λίγο αργότερα του Έλληνα χειριστή του ελικοπτέρου ο οποίος ήταν απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι κάτοικοι έντρομοι είδαν το ελικόπτερο λίγο μετά την απογείωση του, να προσκρούει στα καλώδια της ΔΕΗ και μαύροι καπνοί να το περικυκλώνουν. Ακολούθησε έκρηξη. Το ελικόπτερο διαλύθηκε κατά την πτώση.

Στον βυθό παραμένουν άτρακτος και ουρά. Στην περιοχή παραμένουν τρία πλωτά του Λιμενικού και κλιμάκιο της Πολιτικής Αεροπορίας προκειμένου να γίνει η ανέλκυση.

Απόστρατος εκπαιδευτής των Ικάρων ο νεκρός χειριστής
Ο άτυχος πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου είχε αποστρατευθεί το 2017 ενώ από το 1995 ήταν πιλότος ελικοπτέρου Augusta Bell 205 της Πολεμικής Αεροπορίας και νωρίτερα εκπαιδευτής των Ικάρων και των Ανθυποσμηναγών στην Καλαμάτα.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στον θάλαμο επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος. Έξι πλωτά μέσα του Λιμενικού, ομάδα υποβρυχίων αποστολών, αλλά και ιδιωτικά μέσα αλλά και Super Puma συμμετείχαν στις έρευνες.

Το ταξίδι δεν ολοκληρώθηκε ποτέ

Το ιδιωτικό ελικόπτερο ξεκίνησε τη μοιραία πτήση από το Κρανίδι με τελικό προορισμό το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Ενδιάμεσος σταθμός ο Γαλατάς προκειμένου να παραλάβει τους δυο επιβάτες οι οποίοι διέμεναν σε θαλαμηγό στον Γαλατά.

ΥΠΑ – Το σχέδιο πτήσης του ελικοπτέρου

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι ελικόπτερο τύπου Agusta A109 με κατατεθειμένο σχέδιο πτήσης,  έχασε την επαφή του με τον Πύργο Έλεγχου Αθηνών λίγο μετά τις 15:32 τοπική ώρα , όταν ο πιλότος του ελικοπτέρου ανακοίνωσε ότι σε μερικά λεπτά αναχωρεί από Γαλατά.

ΓΓΠΠ: Το πρωί αναμένεται η αποκατάσταση της βλάβης -‘Εκτακτο Συντονιστικό Κέντρο- Ανοιχτή η γραμμή φεριμπότ

Με εντολή του γγ Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, ξεκίνησαν ήδη ηλεκτροπαραγωγές μονάδες για το νησί, ώστε να υπάρχει ρεύμα κατά την διάρκεια της νύχτας, ενώ στήθηκε Συντονιστικό Κέντρο στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πόρου, στο οποίο θα είναι διαρκώς παρών και ο δήμαρχος, για τη διαχείριση του περιστατικού.

Με τον συντονισμό της ΓΓΠΠ, μεταφέρονται στον Πόρο συνολικά επτά γεννήτριες πολύ μεγάλης ισχύος και συγκεκριμένα δύο του ΔΕΔΔΗΕ, δύο του Στρατού, δύο της ΕΥΔΑΠ, ενώ μία παραχωρεί ιδιωτική εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εξειδικευμένα συνεργεία για την επιδιόρθωση της βλάβης που έφτασαν αργά το βράδυ στον Πόρο θα δουλεύουν όλη τη νύχτα.

Παράλληλα, με εντολή του κ. Χαρδαλιά θα είναι διαθέσιμο όλη τη νύχτα το επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Πόρος-Γαλατάς, ενώ, για να αισθάνονται ασφαλείς κάτοικοι και παραθεριστές, μετά από επικοινωνία του Γενικού Γραμματέα με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ και το ΕΚΑΒ, μεταβαίνουν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, καθώς και ασθενοφόρα και γιατροί.

Ανακοίνωση εταιρείας «Ι fly»

«Παραμένουμε στην απόλυτη διάθεση των οικείων των επιβαινόντων για την παροχή κάθε αναγκαίας αρωγής» αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας «Ι fly» στον στόλο της οποίας ανήκε το ελικόπτερο τύπου Agusta Α 109C με αριθμό νηολογίου SXΗΤΟ.

πηγή ΕΡΤ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54