24ωρη απεργία του ΕΚΑ για το πολυνομοσχέδιο την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου

Συνεχίζεται ο χορός των αντιδράσεων για το νέο πολυνομοσχέδιο της Ν.Δ., που φέρνει αλλαγές επί τα χείρω στα εργασιακά.

Μετά το ΠΑΜΕ, και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης απεργίας για τις 24 Σεπτεμβρίου ή και νωρίτερα αν αλλάξει η ημέρα συζήτησης του νέου πολυνομοσχεδίου στην Βουλή, καθώς και τη διοργάνωση συγκέντρωσης την ημέρα της απεργίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00, αποφάσισε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ).
Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ΔΣ του ΕΚΑ αποφάσισε να πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τα σωματεία-μέλη την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, στις 17:00, στο κτίριο του ΕΚΑ για την καλύτερη οργάνωση και το συντονισμό των κινητοποιήσεων, με τη συμμετοχή της νομικής υπηρεσίας.

«Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που από τη μια δίνει “γη και ύδωρ” στους επενδυτές, ενώ παίζει τον ρόλο του οδοστρωτήρα για όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει. Ταυτόχρονα, προχωράει σε πρωτόγνωρες διαδικασίες ηλεκτρονικού φακελώματος των συνδικάτων, χτύπημα των ζωντανών γενικών συνελεύσεων, επιβεβαιώνοντας ότι τα αντεργατικά μέτρα πάνε χέρι-χέρι με την καταστολή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54