Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για την απουσία της Ελλάδας στη Διάσκεψη του Βερολίνου

Ευθύνες στην κυβέρνηση επιρρίπτουν ΣΥΡΙΖΑ,  Κίνημα Αλλαγής και ΜέΡΑ25 για το γεγονός ότι η χώρα θα απουσιάζει από τη Διάσκεψη του Βερολίνου με θέμα τις προσπάθειες ειρήνευσης στη Λιβύη.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για «πισωγύρισμα» στην εξωτερική πολιτική της χώρας και, εκτοξεύοντας βέλη προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη σημειώνει ότι «δεν είναι η Τουρκία απομονωμένη από τη διεθνή κοινότητα, αλλά η Ελλάδα απούσα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: Η ανακοίνωση από τη Γερμανική Καγκελαρία των χωρών που συμμετέχουν στη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, που δεν περιλαμβάνει την Ελλάδα στη διαδικασία, αλλά  περιλαμβάνει δυο νέους συμμετέχοντες- την Αλγερία  και το Κονγκό - αποτελεί ένα ακόμη πισωγύρισμα για την εξωτερική πολιτική της χώρας μας.

Σημειωτέον ότι η Ελλάδα συμμετείχε στην προηγούμενη Διεθνή Διάσκεψη για  τη Λιβύη, στο Παλέρμο της Ιταλίας τον Νοέμβριο του 2018 και μάλιστα σε κορυφαίο επίπεδο, δια του τότε Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Συνεπώς, μάλλον δεν είναι η Τουρκία απομονωμένη από τη διεθνή κοινότητα, αλλά η Ελλάδα απούσα από μια κρίσιμη διαδικασία που πλέον αφορά τα ίδια τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Και αυτό αποτελεί βαριά ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η Χαριλάου Τρικούπη, από την πλευρά της, καταλογίζει «τεράστιες» ευθύνες στην κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι απούσα, ενώ συμμετέχουν χώρες όπως η Τουρκία, η Αλγερία και το Κονγκό.

«Η κυβέρνηση φέρει τεράστιες ευθύνες γι’αυτό & δε την απαλλάσσουν οι διαπιστωμένες αβελτηρίες της προηγούμενης Κυβέρνησης.Την είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως» αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Εκ μέρους του ΜέΡΑ25 τοποθετήθηκε ο Μιχάλης Κριθαρίδης κάνοντας λόγο για ανεύθυνη υπακοή από πλευράς κυβέρνησης.

Η ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος αναφέρει «εκτός των συνομιλιών για τη Λιβύη θα βρεθεί η χώρα μας στη Διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί για το εν λόγω θέμα στο Βερολίνο την Κυριακή 19/1/2020 και στην οποία θα λάβει φυσικά μέρος και η Τουρκία, η Ιταλία και η Αίγυπτος. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά περίτρανα ότι το "ναι σε όλα" και η ανεύθυνη υπακοή σε Τράμπ-Νετανιάχου-Πολυεθνικές από τη μια και Τρόικα-Βρυξέλλες από την άλλη, μόνο επιζήμια είναι και απομονώνει τη χώρα διεθνώς».




πηγή ΕΦΣΥΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54