ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ Αναδεικνύουν τις ελλείψεις απαιτώντας άμεσα μέτρα προστασίας και ενίσχυσης σε προσωπικό και υποδομές

«Απαιτούμε από την Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας , την 6η ΥΠΕ και τις διοικήσεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να φροντίσουν άμεσα: Να υπάρχουν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας σε όλα τα Νοσοκομεία και τις κλινικές σε όλα τα ΤΟΜΥ και τα Κέντρα Υγείας», επισημαίνει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ηπείρου, διευκρινίζοντας ότι για τη σημερινή συγκυρία πρακτικά σημαίνει να υπάρχει, «κατάλληλος εξοπλισμός ασφάλειας υγειονομικών υλικών ( μάσκες, γυαλιά, αδιάβροχες φόρμες μιας χρήσης), απολυμαντικά, αντιδραστήρια, υποδομές σε κρεβάτια ΜΕΘ, ΜΑΦ, νέοι διαμορφωμένοι χώροι και άμεσα να γίνουν προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού κατόπιν καταγραφής και τεκμηρίωσης των αναγκών». (δείτε εδώ αναλυτικά).

«Όχι στη μεγαλύτερη αποδυνάμωση των Κέντρων Υγείας με μετακινήσεις γιατρών και νοσηλευτών! - Επείγουσες Προσλήψεις Μονίμου Προσωπικού για να εξασφαλιστεί η πλήρης και 24ωρή λειτουργία των Κέντρων Υγείας του νομού Καρδίτσας» τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Καρδίτσας, απαντώντας έτσι στην μετακίνηση προσωπικού προς το νοσοκομείου προκειμένου να καλυφθούν οι ελλείψεις.  Απαιτεί άμεσες μαζικές προσλήψεις, να ανοίξουν όλες οι κλειστές κλίνες ΜΕΘ να στελεχωθούν και να εξοπλιστούν πλήρως τα Κέντρα Υγείας, επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέα Υγείας , να ενταχθούν οι γιατροί του ιδιωτικού τομέα στο σχεδιασμό του δημόσιου συστήματος Υγείας και να εξασφαλιστούν τα υλικά μέσα ατομική υγιεινής και προστασίας όλου του προσωπικού και των ασθενών (διαβάστε εδώ αναλυτικά). 

«Να αποσυρθούν οι απαράδεκτες οδηγίες του ΕΟΔΥ προς τους υγειονομικούς: Αν δεν έχετε γάντια να πλένετε με γάντια τα χέρια σας με αντισυπτικό», καλεί το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, σημειώνοντας ότι, «οι οδηγίες δεν έχουν προληπτικό χαρακτήρα. Είναι ομολογία των ελλείψεων σε μέσα ατομικής προστασίας των υγειονομικών, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της». (δείτε εδώ αναλυτικά).

Σε ανοιχτή επιστολή του προς το λαό της πόλης ο Βαγγέλης Παπαμιχάλης, πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Σερρών προς το λαό της πόλης, με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Σήμερα πιο πολύ από κάθε άλλη φορά γίνεται φανερή η σύγκρουση δύο δρόμων: Αυτού που θεωρεί την Υγεία εμπόρευμα και την εντάσσει στους νόμους της αγοράς. Λειτουργεί τα νοσοκομεία ως επιχειρήσεις με βασικό κριτήριο τη σχέση κόστους-οφέλους. Τσακίζει εργασιακά δικαιώματα. Παρέχει ένα ελάχιστο πακέτο υπηρεσιών υγείας δωρεάν και όλο το υπόλοιπο παρέχεται μόνο σε αυτούς που μπορούν να πληρώσουν. Είναι ο δρόμος που εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζει η σημερινή και είναι πάνω στις κατευθύνσεις της ΕΕ για τα συστήματα Υγείας. Και από την άλλη αυτού που θεωρεί την Υγεία Κοινωνικό Αγαθό που πρέπει να παρέχεται καθολικά σε όλους με βάση τις κατακτήσεις της Επιστήμης. Που ζητά πλήρη χρηματοδότηση της Υγείας από το κρατικό προϋπολογισμό με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Υγείας. Για εμάς δεν υπάρχει δίλημμα. Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, όσο κι αν οι κυβερνήσεις ακόμη και σήμερα, που τα συστήματα Υγείας βρίσκονται αντιμέτωπα με μια πανδημία, συνεχίζουν να την αντιμετωπίζουν ως κόστος» (Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα).


πηγή 902.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54