ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ | Εργάτης σκοτώθηκε όταν καταπλακώθηκε από κλαρκ

Εργάτης σκοτώθηκε εν ώρα εργασίας όταν καταπλακώθηκε από κλαρκ που χρησιμοποίησε για να εκτελέσει την εργασία του, τη Δευτέρα το βράδυ. Ο μεταναστης εργάτης δούλευε στη μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας «Ανδριανόπουλος» με μέτοχο και τον όμιλο ΣΕΛΟΝΤΑ, στην παλιά Επίδαυρο.

 

Το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών Ν. Αργολίδας απαιτεί την άμεση διερεύνηση του εργατικού δυστυχήματος και την απόδοση ευθυνών, την άμεση στήριξη της οικογένειας του άτυχου εργαζόμενους καθώς και τη λήψη μέτρων για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας αλλά και την ενίσχυση των κρατικών μηχανισμών ελέγχου. Ειδικά για αυτούς το Συνδικάτο υπογραμμίζει ότι «οι υποστελεχωμένες Επιθεωρήσεις Εργασίας, αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έχουν κάνει τους χώρους δουλειάς "αρένες θανάτου"».

Καλεί τους εργαζόμενους να δημιουργήσουν επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας σε κάθε χώρο δουλειάς και τονίζει ότι «μόνο με την οργανωμένη και ταξικά προσανατολισμένη πάλη, με το Συνδικάτο μας, όλοι οι εργαζόμενοι μπορούμε να διεκδικήσουμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, για να γυρίζουμε όλοι υγιείς στα σπίτια μας». [www.902.gr]

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54