Διαδικτυακή εκδήλωση | "Η Μεγάλη Επανεκκίνηση" Το επιθετικό σχέδιο αναδιάρθρωσης του κεφαλαίου Οι εκτιμήσεις και η στάση μας

Διαδικτυακή εκδήλωση
"Η Μεγάλη Επανεκκίνηση"
Το επιθετικό σχέδιο αναδιάρθρωσης του κεφαλαίου
Οι εκτιμήσεις και η στάση μας


1ο μέρος: Πέμπτη 3/12 - 20:00
2ο μέρος: Πέμπτη 10/12 - 20:00

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί μέσω της ιστοσελίδας του δρόμου: www.edromos.gr, και μέσω της σελίδας "Δρόμος της Αριστεράς" στο Facebook.

***

Αντί άλλης εισαγωγής, αντιγράφουμε από το πρόσφατο αφιέρωμα για την "Μεγάλη Επανεκκίνηση" που δημοσίευσε ο Δρόμος στο τελευταίο της φύλλο:

"Mε μεγάλες τυμπανοκρουσίες το επίσημο κέντρο του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, δια του προέδρου του Κλάους Σβαμπ, παρεμβαίνει εν μέσω πανδημίας για να δώσει το σωστό τόνο στο οικονομικό γίγνεσθαι και τη χρόνια σερνόμενη κρίση. Μετά τις υποδείξεις για την «Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση» που διαφήμισαν πριν λίγα μόλις χρόνια, τώρα με τη «Μεγάλη Επανεκκίνηση» χρησιμοποιούν την παν δημία ως μέσο και υπόστρωμα για την εισαγωγή στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα των επιτευγμάτων της «Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης».

Δεν πρόκειται για εντελώς καινούργια πράγματα, αλλά για μια έκθεση απόψεων και πρωτοκόλλων ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ενός άλματος του ασθμαίνοντος καπιταλιστικού συστήματος. Η πολλαπλή, εκτεινόμενη σε όλους τους τομείς κρίση, από οργανική γίνεται χρόνια και δύσκολα ξεκολλούν οι δείκτες από τη στασιμότητα και την πενιχρή ανάπτυξη. Γεγονότα που -μέσω οξύτατου ανταγωνισμού διαφόρων κέντρων- οδηγούν την παράταξη της παγκοσμιοποίησης στη Δύση να επιδιώκει μια επιτάχυνση τόσο στην εισαγωγή νέων μεθόδων όσο και κυρίως σε μια κοινωνική μοντελοποίηση
και έναν εκτεταμένο έλεγχο ανθρώπων – κοινωνιών – λαών – περιοχών – ηπείρων – νευραλγικών τομέων και κλάδων – καινοτομιών – προϊόντων υλικών και άυλων.

Μόνο που αυτή η εκτόξευση (τόσοποθούμενη) έχει και τις προϋποθέσεις της: την ακόμα μεγαλύτερη άρνηση και επίθεση στον κόσμο της ζωντανής εργασίας και στους «αναχρονισμούς» που υπάρχουν από τη μέχρι σήμερα πολιτειακή συγκρότηση κρατών και χωρών, κοινωνιών και τρόπων ζωής, δικαιωμάτων και όρων εργασίας, όρων αναπαραγωγής της εργατικής δύναμης συνολικά και περιορισμών στο τμήμα αυτό των πληθυσμών που θα μετέχουν της κοινωνικής-πολιτειακής ζωής. Ένα τεράστιο τεχνολογικό απαρτχάιντ στήνεται και τεράστιας κλίμακας αλλαγές πρέπει να προωθηθούν χρησιμοποιώντας ως επιταχυντή την πανδημία.

Είναι αναγκαίος ένας λόγος με επιχειρήματα απέναντι σε αυτή την επίθεση που γίνεται στο όνομα της διάσωσης της ανθρωπότητας, την ώρα που πρόκειται για τη συγκάλυψη στη διαιώνιση ενός συστήματος κοινωνικών σχέσεων που πρέπει να ξεπεραστεί. Η μεγάλη Υπέρβαση αφορά τη μετάβαση όχι στις δυστοπίες που προαναγγέλλουν οι σχεδιασμοί αλλά σε ένα νέο σύστημα κοινωνικών σχέσεων με άλλες προτεραιότητες και άλλες αξίες."
ΔΡΟΜΟΣ_Μεγάλη_Επανεκκίνηση.jpg

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54