ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ | Αποκλεισμένο το μνημείο του Γρηγορόπουλου - Μαζικές προσαγωγές στα Εξάρχεια

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στην πλατεία Εξαρχείων - Αποκλεισμένο το μνημείο του Αλ. Γρηγορόπουλου

«Πνιγμένο» στους αστυνομικούς το κέντρο της Αθήνας με αποκλεισμένους πολίτες και δεκάδες προσαγωγές. «Απόρθητο κάστρο» το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από ισχυρές δυνάμεις καταστολής που απαγορεύουν στους πολίτες (έστω και κατ' άτομο) να αφήσουν ένα λουλούδι στη μνήμη του αδικοχαμένου 15χρονου.

Σε μαζικές προσαγωγές ατόμων που ήταν συγκεντρωμένα στην πλατεία Εξαρχείων προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ, καθώς ομάδα ατόμων επιχείρησε να προσεγγίσει το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με αφορμή την επέτειο από τα 12 χρόνια δολοφονίας του. 

Τα μέτρα είναι δρακόντεια στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, μπλόκα έχουν στηθεί παντού γύρω από το σημείο και δυνάμεις καταστολής έχουν δημιουργήσει φραγμό προκειμένου να αποτρέψουν όσους θέλουν να αφήσουν ένα λουλούδι στη μνήμη του αδικοχαμένου 15χρονου Αλέξη. Περίπου 50 διαδηλωτές εμφανίστηκαν νωρίτερα στην οδό Πατησίων και για να αποφύγουν τις προσαγωγές κατέφυγαν μέσα σε κτήριο της στοάς Φέξη.Οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν έξω από το κτήριο.

Δυνάμεις της Αστυνομίας πραγματοποιούν ελέγχους στα στενά επί της Ακαδημίας και της Πανεπιστημίου, στα Προπύλαια, στην Ομόνοια και στην Χαλκοκονδύλη Στα Προπύλαια και στο Πολυτεχνείο, έφτασαν οχήματα εκτόξευσης νερού της Αστυνομίας και βρίσκονται σε αναμονή.

Ταυτόχρονα, δυνάμεις των ΜΑΤ και η ομάδα ΔΡΆΣΗ βρίσκονται ακροβολισμένοι σε διάφορα σημεία του κέντρου. Παράλληλα το σημείο της δολοφονίας είναι αποκλεισμένο και η πρόσβαση δεν επιτρέπεται ούτε σε δημοσιογράφους.



Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απαγορεύουν στους πολίτες να προσεγγίσουν το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου. Δυνάμεις καταστολής έχουν δημιουργήσει φραγμό προκειμένου να αποτρέψουν όσους θέλουν να αφήσουν ένα λουλούδι.

Το πρωί, μέλη του ΚΚΕ(μ-λ) εγκλωβίστηκαν σε κεντρικό βιβλιοπωλείο των Αθηνών (Γραβιάς) όταν επιχείρησαν να φτάσουν στο μνημείο του Γρηγορόπουλου, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Μπροστά τους βρέθηκε ισχυρή ομάδα αστυνομικών και δέκα εξ' αυτών προσήχθησαν και οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ. 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54