Ο πραγματικός λόγος που έκλεισαν τις Εθνικές Οδούς

Η κυβέρνηση έκανε πλάτη στους μεγάλοεργολάβους να μην πληρώσουν πρόστιμα εάν έκλεινε η εθνική οδός έτσι αποφεύγουν να βάλουν το χέρι στην τσέπη για μηχανήματα προκειμένου να κρατάνε την εθνική ανοιχτή.

Η επιχείρηση στην οποία έχει παραχωρηθεί η εκμετάλλευση της οδού (παραχωρησιούχος), όφειλε να έχει εγκαίρως σε εγρήγορση τα μηχανήματα για εκχιονισμό και ρίψη αλατιού.

Δεν τα είχε και νομοτελειακά ο δρόμος έκλεισε.

Αν δεν διατάσσονταν από την Κυβέρνηση το κλείσιμο, ο παραχωρησιούχος, θα έπρεπε να κληθεί να πληρώσει υπέρογκα πρόστιμα, λόγω κακής εκτέλεσης της σύμβασης και, επιπλέον, να αποζημιώσει όσους ταλαιπωρήθηκαν, καθυστέρησαν στις δουλειές τους. έχασαν δρομολόγια, να αποζημιώσουν φορτηγά και φορτηγατζήδες κ.λπ

Στις περιπτώσεις αξιώσεων ιδιωτών λογικά θα πρέπει να υπάρχει ειδική διαδικασία που να προβλέπει την άμεση καταβολή αποζημιώσεως, όπως γίνεται σε καθυστερήσεις δρομολογίων τρένων, αεροπλάνων κ.λπ.

Έτσι, λοιπόν, ο παραχωρησιούχος απαλλάσσεται και από πρόστιμα και από υποχρέωση καταβολής αποζημιώσεων.

Η ευθύνη αποζημίωσης μετακυλίεται στο κράτος, το οποίο θα κληθεί να αποζημιώσεις τους ζημιωθέντες ιδιώτες. Και το δικαίωμα αυτό μπορεί να ασκηθεί είτε με αγωγή, είτε με προσφυγή στον Συνήγορο του Πολίτη είτε σε κάποια Ευρωπαϊκή Αρχή.

Η ιδιωτική εταιρεία ΝΕΑ ΟΔΟΣ, που εκμεταλλεύεται με τα υπερβολικά ακριβά διόδια κερδοσκοπικά την Εθνική Οδό και το λαό, φόρτωσε τις ευθύνες της στην τροχαία και στο κράτος…

Πηγή: crashonline.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17/02/2021 - 21:39