Παραίτηση Γιατρομανωλάκη ζητούν οι σπουδαστές της Δραματικής του Εθνικού Θεάτρου

Την παραίτηση του υφυπουργού Πολιτισμού Ν. Γιατρομανωλάκη, ξεκαθαρίζοντας πως αρνούνται να προσέλθουν σε συνάντηση μαζί του, ζητούν οι σπουδαστές της Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου, αφήνοντας αιχμές για τη στάση του υπουργείου τόσο στο θέμα του Δ. Λιγνάδη όσο και στην υπόθεση του Δ. Κουφοντίνα.

Μεταξύ άλλων στην επιστολή του προς τον Ν. Γιατρομανωλάκη ο Σύλλογος Σπουδαστών/τριών Σχολής Δραματικής Τέχνης Εθνικού Θεάτρου σημειώνει ότι δεν κατανοεί τον λόγο της συνάντησης που τους ζητήθηκε στις 22/2 και τονίζει ότι «ένας υφυπουργός δεν μπορεί να επικαλεστεί ότι έκανε «απλώς» τη δουλειά του, όταν γύρω του συμβαίνουν σημεία και τέρατα». 

«Ένας άνθρωπος με πολιτική εξουσία δεν κάνει ποτέ απλώς τη δουλεά του. Οφείλει να επαναπροσδιορίζει την πολιτική του τοποθέτηση και εντέλει να επιλέγει με ποιους συμπορεύεται και ποια συνείδηση έχει. Θέση μας είναι ότι, για τους παραπάνω λόγους ο κ. Γιατρομανωλάκης θα πρέπει να παραιτηθεί, όπως και σύσσωμη η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού», συμπληρώνεται στην επιστολή.


Πηγή: efsyn.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54