Ραγδαία κατρακύλα προς την απαξίωση

Όχι, δεν είναι η κούραση του κόσμου από την πανδημία που προκαλεί τη ραγδαία φθορά. Είναι η περιφρόνηση που επιδεικνύει αυτή η κυβέρνηση προς την κοινωνία.

Τα δημοσκοπικά ευρήματα επιβεβαιώνουν αυτό που όλοι καταλαβαίνουμε γύρω μας ως κλίμα. Η δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση μεγαλώνει πλέον με ταχύτατους ρυθμούς και η εμπιστοσύνη του κόσμου εξανεμίζεται.

Αρκεί μια σύγκριση με το πώς ήταν το κλίμα πέρσι τον Μάιο, μετά τη λήξη του πρώτου lockdown. Όχι, δεν είναι η κούραση του κόσμου από την πανδημία που προκαλεί τη ραγδαία φθορά. Είναι η περιφρόνηση που επιδεικνύει αυτή η κυβέρνηση προς την κοινωνία.

Είναι η έλλειψη ενδιαφέροντος για την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και η συστηματική αποφυγή κάθε ενέργειας για τη στήριξή του. Τα νοσοκομεία έχουν φτάσει στα όριά τους, ενώ η πανδημία βρίσκεται ακόμα σε ανοδική πορεία έξαρσης. Οι ελλείψεις προσωπικού δημιουργούν πλέον τεράστια προβλήματα στο σύστημα και στους ανθρώπους τους. Προσελήφθησαν όμως ειδικοί φρουροί.

Είναι η χυδαία προσπάθεια της κυβέρνησης να γυρίσει την ατζέντα στο θέμα «νόμος - τάξη - Κουφοντίνας», που τελικά εξελίχθηκε σε χωρίς προηγούμενο πανωλεθρία. Η αδικαιολόγητη βία εναντίον πολιτών και η άθλια προσπάθεια διαστρέβλωσης και συγκάλυψης έβγαλε γειτονιές ολόκληρες στους δρόμους και εξέθεσε τον Χρυσοχοΐδη και τον Μητσοτάκη.

Είναι, τέλος, ο συνδυασμός αλαζονείας και βλακείας. Τα γλέντια στην Ικαρία, τα ζεϊμπέκικα στον ΕΟΔΥ, τα βαφτίσια με ειδικές άδειες, οι γαλάζιοι εμβολιασμοί. Η φιλοτρομοκρατική και υγειονομικά αδίστακτη καρικατούρα του ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί να φτιάξει η κυβέρνηση, προκειμένου να την πολεμήσει εξ ονόματος της φιλήσυχης πλειοψηφίας, την ίδια την κυβέρνηση γελοιοποιεί. Όχι τον ΣΥΡΙΖΑ, που ζητάει να πέσουν οι τόνοι και να ακουστούν προτάσεις.

Όλα αυτά πληρώνονται.

Το ερώτημα είναι πόσα θα κληθεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός, τόσο σε υγειονομικό όσο και σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Η ραγδαία κατρακύλα της κυβέρνησης προς την απαξίωση δεν είναι λύση στο πρόβλημα. Τώρα χρειάζεται εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο που θα διεκδικήσει τη στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας. Γιατί τα χειρότερα είναι μπροστά μας.

Πηγή: avgi.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23/03/2021 - 15:49