Ο Γρηγόρης Λαμπράκης στο Θεατρικό Ανθολόγιο την Τρίτη στις 11.00.

Ο Γρηγόρης Λαμπράκης είναι το διαχρονικό σύμβολο του αγωνιζόμενου ανθρώπου, μια από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες της νεότερης ιστορίας. Ο γιος του Γρηγόρης, πρόεδρος του Ιδρύματος ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, μαζί με το Βασίλη Δελαγραμμάτικα που είναι ο επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ του Δήμου Μαραθώνα.

θα δώσουν συνέντευξη την Τρίτη στις 11.00 στο ραδιόφωνο ΕΡΤopen 106.7 fm και www.ertopen.com.

Αφορμή της συνέντευξη είναι το βιβλίο του Χρήστου Χαλαζία και Γρηγόρη Λαμπράκη «Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ»
Πολλοί παρομοίωσαν τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη με αυτή του Γάλλου σοσιαλιστή Ζαν Ζωρέ την παραμονή του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Η δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη, στις 22 Μαΐου 1963, απομυθοποίησε το κυβερνητικό σκηνικό της δεκαετίας του 1960. Μέχρι σήμερα αιωρείται και πολλές φορές αμφισβητείται η συνεργασία μεταξύ κράτους και παρακράτους, ενώ οι φάκελοι με τα χιλιάδες σημειώματα, αναφορές και εκθέσεις των αστυνομικών, των ασφαλιτών, των χαφιέδων, των ρουφιάνων και των ξένων υπηρεσιών παρέμενε εφτασφράγιστο μυστικό για τους πολίτες.

Το κράτος, του οποίου ο πολιτικός υπόκοσμος είχε πάντα δοσοληψίες με τον κανονικό υπόκοσμο των Γκοτζαμάνηδων, χρησιμοποίησε στην περίπτωση του Γρηγόρη Λαμπράκη ένα ακόμα εργαλείο «εκδημοκρατισμού» και «σωφρονισμού»: τα τρίκυκλα...
Είχαν στόχο να σκοτώσουν έναν από τους ηγέτες του εργατικού λαϊκού κινήματος, θεωρώντας ότι δολοφονώντας τον, θα τρομοκρατήσουν τον κόσμο. Όμως, όπως λένε, εκεί που πέφτει ένα ήρωας γεννιέται ένας λαός.