"Καμένη γη, Καμένες ζωές"

Σε μια χώρα που κάθε καλοκαίρι ξέρουμε όλοι ότι θα υπάρξουν φωτιές, και σίγουρα έχουμε ζήσει πολλές δύσκολες ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, όμως σε ανάλογες χρονιές με 100 και παραπάνω φωτιές σε όλη τη χώρα , πάντα οι περισσότερες έσβηναν στο αρχικό τους στάδιο.

Για αυτό δεν συνέβη ποτέ μέχρι σημερα ότι συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες , να καίγεται δηλαδή ολόκληρη η χώρα.

Να μην έχει καταφέρει ο "συντονισμός" της κυβέρνησης να σβήσει έστω ένα από τα μεγάλα μέτωπα της φωτιάς. Ούτε ένα.

Οι πρώτες δύο μεγάλες φωτιές στην Αχαϊα και την Ρόδο ούτε που αναφέρθηκαν στα κανάλια. Σαν να μην υπήρξαν ποτέ. Σε κανένα κανάλι. Κάπως έτσι συνέχιζε η κυβέρνηση των Άριστων τις διακοπές τους και νόμιζαν ότι θα διαχειριστούν επικοινωνίακα την όλη κατάσταση με τα πληρωμένα κανάλια να υπακούν στο Μαξίμου και να κρύβουν τις αρχικές πρώτες φωτιές.

Εξάλλου 5000 συμβάσεις πυροσβεστών δεν ανανεώθηκαν.

Όμως υπάρχουν αστυνομικοί , ματ , Δίας , ΟΠΚΕ που πηγαίνουν στις φωτιές , το είδαμε και αυτό, και δεν ήταν δημοσίευμα από το κουλούρι ή το βατραχι ή άλλο σατυρικό site.
Ένα κράτος που επενδύει εδώ και ενάμιση χρόνο στην αστυνομία.
Ένα κράτος που δίνει 120 εκ ευρώ στην Aegean.
Ένα κράτος που για τέσσερις μέρες που καίγεται η Εύβοια το μόνο που μπορεί να στείλει είναι αστυνομία.
Ένα κράτος που βλέπει την φωτιά να μπαίνει μέσα στην πλατεία στο Κρυονέρι και το μόνο που έχει να στείλει είναι αστυνομία.
Ένα κράτος που βλέπει να καίγεται ολόκληρη η χώρα , να ζητάει απεγνωσμένα βοήθεια από το εξωτερικό γιατί το μόνο που έχει διαθέσιμο είναι αστυνομία.

Οργή , Θλίψη , οδύνη.
Πλέον όμως όση προπαγάνδα και εάν κάνουν, θα είναι η κυβέρνηση που άφησε "καμένη γη" όχι μόνο μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά.


Αγγελος Αληγιάννης