Πάρτο απόφαση, τελειώσαμε ολιστικά

Μακάρι να ήταν στον κόσμο του. Δυστυχώς, ζει στον δικό μας.

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ

 

Είναι η φυσιολογική πορεία των πραγμάτων, ή μάλλον καλύτερα, της επικοινωνιακής υπερπροσπάθειας των συμβούλων του πρωθυπουργού, που δημιουργούν, επί τρία σχεδόν χρόνια, μια εικονική κανονικότητα.

Και δεν είναι ότι δεν μας είχε προειδοποιήσει, με συνέπεια και μεθοδικότητα.

Ο κοινωνικός εφιάλτης με τίτλο «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωθυπουργός», ξεκίνησε προειδοποιητικά με το «Η κοινωνική ισότητα είναι ενάντια στην ανθρώπινη φύση», συνεχίστηκε με το «Γνωρίζω πως κάποιοι είναι εξαρτημένοι από το μισθό τους», το «Φθηνή είναι η ενέργεια που δεν καταναλώνεται» και κατέληξε στο «Σημασία δεν έχει ποσά λεφτά βγάζεις, οι πολίτες πρέπει να βλέπουν την ζωή πιο σφαιρικά και ολιστικά… στην Ελλάδα υπάρχει ο μηχανισμός στήριξης από οικογένεια και φίλους».

Όταν όμως η κανονικότητα φτάνει στην τσέπη, και μάλιστα με μια πρωτοφανή αναδιανομή εισοδήματος προς τα πάνω, γίνεται εφιαλτική πραγματικότητα.

Και κάπως έτσι φτάσαμε πλέον στο σημείο, όπου η επικοινωνιακή στρατηγική της κυβέρνησης, βασίζεται στην... ολιστική και υπαρξιακή αναζήτηση της ευτυχίας, όπου «τα λεφτά δεν έχουν σημασία».

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού σε νέους επιχειρηματίες, που από χθες έχουν προκαλέσει την οργή πολιτών (που δεν ενημερώνονται από τα Δελτία των 8), ήταν πάντως -οφείλουμε να παραδεχθούμε- στο πλαίσιο της αστικής ευγένειας.

Είπε: «Σημασία δεν έχει ποσά λεφτά βγάζεις, οι πολίτες πρέπει να βλέπουν την ζωή πιο σφαιρικά και ολιστικά».
Δεν είπε: «τι τα μαζεύετε μωρέ, στον τάφο σας θα τα πάρετε;», ούτε «τι να τα κάνετε τα επιδόματα, 300 κιλά να γίνετε;».

Είπε: «Υπάρχει στην Ελλάδα ένας μηχανισμός υποστήριξης όπως η οικογένεια και οι φίλοι που κάνουν την ζωή μας πιο εύκολη».
Δεν είπε: «Δε σας χάλασε πτωχάλες που για να πληρώσετε λογαριασμούς βασίζεστε στη σύνταξη των γονιών σας και τα δανεικά των φίλων σας, την ώρα που οι δικοί μου φίλοι έχουν γίνει ζάμπλουτοι εδώ και τρία χρόνια και ο Στάσσης της ΔΕΗ δίνει και μπόνους στον εαυτό του;».

Είπε: «Η Ελλάδα, το έχω πει πολλές φορές και -παρότι της αντιπολίτευσης της αρέσει να μου ασκεί κριτική- θα επιμείνω, μπορεί να προσφέρει μία εξαιρετική ποιότητα ζωής. Η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει συνολικά καλές δουλειές, καλές απολαβές και ένα εξαιρετικό περιβάλλον στο οποίο να εργάζεται κανείς αλλά και να ζει»
Δεν είπε: «Σας δουλεύω μπροστά στα μούτρα σας και παρουσιάζω σαν παράδεισο την κόλαση που περνάτε»

Ποτέ ξανά το «οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θά 'ρθουν», δεν ήταν τόσο βιωματικό.

Πηγή: 2020mag.gr