Ιδιωτικοποίηση Helleniq Energy, ο αγώνας των εργαζομένων είναι αγώνας όλης της κοινωνίας


17-12-2023
 

Εκφράζουμε την πλήρη και αμέριστη αλληλεγγύη μας στον αγώνα των σωματείων εργαζομένων της HELLENIQ ENERGY (πρώην ΕΛΠΕ) για την υπεράσπιση του δημόσιου ελέγχου στον Όμιλο.

 

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε πλήρη συνεννόηση με το ιδιώτη μεγαλομέτοχο πουλάνε τις μετοχές του Δημοσίου, ρίχνοντας το ποσοστό στο 31% κάτω από το όριο της καταστατικής μειοψηφίας. Με τον τρόπο αυτό το Δημόσιο χάνει οριστικά το δικαίωμα ελέγχου της διοίκησης του Ομίλου. Αυτή είναι και η τελευταία πράξη στο δρόμο της πλήρους ιδιωτικοποίησης μιας εταιρείας με συνεχόμενη ιστορική κερδοφορία και κομβικό ρόλο στην κρίση ακρίβειας που χτυπάει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

ΕΛΠΕ.jpg

 

 

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων που προχωρούν σε δυναμικές απεργίες τις επόμενες μέρες και καλούμε την διοίκηση του Ομίλου να αποσύρει την προσφυγή στα Δικαστήρια για την κήρυξη των απεργιών ως παράνομων και καταχρηστικών.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους στα δικαστήρια και στις πύλες των Διυλιστηρίων για την υπεράσπιση της απεργίας. Θα είμαστε εκεί.

 

Καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην ανάκτηση του δημόσιου ελέγχου με κάθε θεμιτό τρόπο.

 
 
 
 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20/12/2023 - 09:53