Ζάκυνθος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έναν μήνα για τις βρύσες που τρέχουν πετρέλαιο

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έναν μήνα τέθηκε από τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η δημοτική κοινότητα Ζακυνθίων, του δήμου Ζακύνθου, καθώς, όπως διαπιστώθηκε, από τις βρύσες του νησιού τρέχει νερό με πετρέλαιο.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, που φέρει την υπογραφή του γενικού γραμματέας της Βασίλειου Παπαγεωργίου, «αποφασίζουμε την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας της Δημοτικής Κοινότητας Ζακύνθου του δήμου Ζακύνθου, της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν λόγω επικίνδυνης ρύπανσης δικτύου ύδρευσης στην παραπάνω περιοχή, σύμφωνα με το ανωτέρω 9 σχετικό. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει για έναν (1) μήνα, ήτοι έως και 12 Φεβρουαρίου 2024. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας».

«Συνεχίζουμε κάθε προσπάθεια με κάθε τρόπο και μέσο με μοναδικό σκοπό την ασφάλεια των πολιτών»

Ο δήμαρχος Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος σε δήλωσή του τονίζει πως με τη συγκεκριμένη απόφαση δίνεται η δυνατότητα να αξιοποιηθεί «κάθε δυνατό μέσο προς την κατεύθυνση όχι απλά και μόνο της αποκατάστασης του συγκεκριμένου προβλήματος αλλά και συνολικά κάθε παθογένειας που όλα τα προηγούμενα χρόνια ουδείς μπήκε σε διαδικασία να ασχοληθεί».

«Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το πρόβλημα της ρύπανσης του δικτύου ύδρευσης της Δημοτικής Κοινότητας Ζακύνθου κινήσαμε κάθε απαιτούμενη διαδικασία διαχείρισης του προβλήματος και προστασίας των πολιτών. Ευχαριστώ τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου για την αμεσότητα και υπευθυνότητα που αντιμετώπισε το αίτημα που υποβλήθηκε από τη δημοτική αρχή. Με αυτή του την απόφαση μας δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατό μέσο προς την κατεύθυνση όχι απλά και μόνο της αποκατάστασης του συγκεκριμένου προβλήματος αλλά και συνολικά κάθε παθογένειας που όλα τα προηγούμενα χρόνια ουδείς μπήκε σε διαδικασία να ασχοληθεί. Κάτι που συνέβη και με τα υποστηρικτικά μέσα (μηχανήματα έργου κλπ) τα οποία είχαν εγκαταλειφτεί στην τύχη τους. Συνεχίζουμε κάθε προσπάθεια με κάθε τρόπο και μέσο με μοναδικό σκοπό την ασφάλεια των πολιτών και την ομαλότητα της καθημερινότητάς τους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η απόφαση της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας: