Καταγγελία νΚΑ: Φασιστική επίθεση σε μαθήτρια – Κάλεσμα σε αντιφασιστική συγκέντρωση

Αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποιούν φοιτητές την Τρίτη (23/1) στις 19:00 στο σταθμό μετρό Μανιάτικα, με αφορμή φασιστική επίθεση σε μαθήτρια.

Ειδικότερα, η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση (νΚΑ), καταγγέλλει φασιστική επίθεση στην περιοχή του Πειραιά, σε μαθήτρια – μέλος της νΚΑ και του Ανυπόταχτου Μαθητή. Όπως σημειώνει, δύο άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, της έστησαν ενέδρα και της επιτέθηκαν μην αφήνοντας περιθώρια να αντιδράσει.

«Όσο και να προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν το μόνο που καταφέρνουν είναι να προκαλούν την οργή μας. Δεν θα αφήσουμε κανένα περιθώριο σε θρασύδειλα ακροδεξιά στοιχεία να δρουν ανενόχλητα και να απλώνουν χέρι στις αγωνίστριες και τους αγωνιστές του κινήματος», σημειώνει η νεολαία σε ανακοίνωσή της.

«Το συγκεκριμένο περιστατικό φυσικά και δεν είναι τυχαίο. Έρχεται σε μια περίοδο που το μαθητικό και φοιτητικό κίνημα έχει βγει δυναμικά στο δρόμο, απέναντι στην αναδιάρθρωση του άρθρου 16 και την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστήμιων. Η επίθεση είχε σαφή χαρακτηριστικά τρομοκράτησης και αποτελεί προσπάθεια φίμωσης και εκφοβισμού όλων εκείνων που βγαίνουν μαχητικά και πρωτοστατούν στους αγώνες», τονίζεται.

Ολόκληρη η ανακοίνωση
Καταγγελία της νΚΑ: Η βία κράτους και παρακράτους δε μας τρομοκρατεί!

Αντιφασιστική συγκέντρωση την Τρίτη 23/1 στις 19:00 στο σταθμό μετρό Μανιάτικα.

Την Παρασκευή 19/1 σημειώθηκε φασιστική επίθεση στην περιοχή του Πειραιά, σε μαθήτρια μέλος της νΚΑ και του Ανυπόταχτου Μαθητή, γνωστή για την αγωνιστική της δράση και τη συμμετοχή της στο κίνημα. Δύο άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, της έστησαν ενέδρα και της επιτέθηκαν μην αφήνοντας περιθώρια να αντιδράσει.

Το συγκεκριμένο περιστατικό φυσικά και δεν είναι τυχαίο. Έρχεται σε μια περίοδο που το μαθητικό και φοιτητικό κίνημα έχει βγει δυναμικά στο δρόμο, απέναντι στην αναδιάρθρωση του άρθρου 16 και την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστήμιων. Η επίθεση είχε σαφή χαρακτηριστικά τρομοκράτησης και αποτελεί προσπάθεια φίμωσης και εκφοβισμού όλων εκείνων που βγαίνουν μαχητικά και πρωτοστατούν στους αγώνες.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή το κίνημα που έχει ξεσπάσει, φαίνεται να ενοχλεί τους κύκλους της κυβέρνησης αλλά και όλων των ακροδεξιών και φασιστικών ακροατηρίων, με αποτέλεσμα την προσπάθεια καταστολής του με οποιοδήποτε τρόπο. Δεκάδες είναι τα περιστατικά τρομοκράτησης των μαθητών από διευθυντές, κυβερνητικούς καθηγητές, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξε επέμβαση και της αστυνομίας. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα σε σχολείο στην Κέρκυρα, με αστυνομικούς να προχωράνε σε προσαγωγές μαθητών, αλλά και στο Περιστέρι, όπου έκαναν σωματικούς ελέγχους.

Όσο και να προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν το μόνο που καταφέρνουν είναι να προκαλούν την οργή μας. Δεν θα αφήσουμε κανένα περιθώριο σε θρασύδειλα ακροδεξιά στοιχεία να δρουν ανενόχλητα και να απλώνουν χέρι στις αγωνίστριες και τους αγωνιστές του κινήματος. Το μαζικό και μαχητικό κίνημα θα δώσει την αναγκαία απάντηση. Κράτος και παρακράτος θα μας βρουν απέναντί τους, καμία επίθεση δεν θα μείνει αναπάντητη, να ξέρουν ότι όποιο χέρι σηκώνεται σε αγωνίστρια και αγωνιστή θα κόβεται από την ρίζα.