Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Παραιτήθηκε από βουλευτής – Αποχωρεί από την πολιτική

Παραιτήθηκε από βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ο πρώην υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, όπως έκανε ο ίδιος γνωστό με ανάρτησή του στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης φαίνεται ότι είχε ενημερώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την παραίτησή του καθώς επιθυμεί να αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή και να ανοίξει έναν νέο κύκλο για τον ίδιο, όπως χαρακτηριστικά γράφει.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είχε εκλεγεί έντεκα φορές βουλευτής

Η ανακοίνωση Βαρβιτσιώτη:

«Στην ζωή έρχεται η ώρα που ένας κύκλος κλείνει κι ένας νέος ανοίγει.

Έχω την τιμή να απολαμβάνω την εμπιστοσύνη των συμπολιτών 24 χρόνια έχοντας εκλεγεί έντεκα φορές Βουλευτής ανελλιπώς από το 2000. Διετέλεσα τέσσερεις φορές μέλος της κυβέρνησης με τρεις διαφορετικούς Πρωθυπουργούς τους οποίους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μου.

Όλα αυτά τα χρόνια πορεύτηκα έχοντας βαθιά μέσα μου το αίσθημα της προσφοράς στην πατρίδα και την κοινωνία. Υπηρέτησα τον εθνικό στόχο η Ελλάδα να διακρίνεται στην Ευρώπη τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό. Προώθησα μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις που σήμερα αποτελούν πετυχημένα παραδείγματα. Υπηρέτησα τις θέσεις ευθύνης με απόλυτο σεβασμό στην διαφάνεια και το δημόσιο χρήμα. Συνεργάστηκα με άξιους κρατικούς λειτουργούς χωρίς κομματικές παρωπίδες.

Ποτέ δεν κρύφτηκα στα δύσκολα και πάντα ανέλαβα τις ευθύνες μου κάποιες φορές με προσωπικό και πολιτικό κόστος. Έχοντας πάντα ήσυχη τη συνείδησή μου.
Το πιο σημαντικό όμως υπήρξε η σχέση που δεκαετίες τώρα έχω κτίσει με τους πολίτες. Μια σχέση άμεση βασισμένη στην ειλικρίνεια. Σας ξέρω με τα μικρά σας ονόματα και για μένα δεν υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα από το να με φωνάζουν με το μικρό μου όνομα. Πάντοτε έλεγα ότι στην πολιτική δεν κάνεις ψηφοφόρους αλλά φίλους και έτσι πορευτήκαμε.

Πάντα πίστευα ότι η προσφορά στον τόπο δεν γίνεται μόνο από τα βουλευτικά έδρανα ή μια υπουργική καρέκλα. Ιδιαίτερα σήμερα, που έχει περάσει η εποχή των μεγάλων κρίσεων και των ισχυρών συγκρούσεων, η πατρίδα έχει ανάγκη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του μέλλοντος.

Έχοντας θητεύσει δύο φορές στο Υπουργείο Ναυτιλίας, με την εμπειρία του ναυτιλιακού δικηγόρου, αλλά και ως ένας άνθρωπος της θάλασσας, πιστεύω ακράδαντα ότι ο χώρος αυτός έχει απεριόριστες δυνατότητες για την ανάπτυξη και την ευημερία της χώρας. Πάντα πίστευα άλλωστε ότι η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο την επιτυχία της στον χώρο της ναυτιλίας και η προσωπική μου συμβολή σε αυτή την προσπάθεια δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο στην πολιτική δράση.

Με αυτές τις σκέψεις παραδίδω τη βουλευτική μου έδρα.

Σας ευχαριστώ για την αγάπη και την εμπιστοσύνη μέσα από την καρδιά μου!»

Η ανάρτηση στο Facebook

«Τιμώ το έργο του» – Η δήλωση Μητσοτάκη μετά την παραίτηση Βαρβιτσιώτη

«Με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, εκτός από την πολιτική συμπόρευση επί δεκαετίες, μάς συνδέει και προσωπική φιλία. Στα 25 χρόνια της διαδρομής του, πολιτεύθηκε με συνέπεια και στήριξε την παράταξη ως βουλευτής και υπουργός. Τιμώ το έργο του.

Με την σημερινή του απόφαση, την οποία άκουσα με λύπη, δείχνει ότι για κάποιους η πολιτική δεν είναι μονόδρομος, ούτε ισόβιο επάγγελμα. Ο Μιλτιάδης, επέλεξε ο ίδιος τη στιγμή που θα κάνει το επόμενο βήμα στη ζωή του. Του εύχομαι κάθε επιτυχία και τον ευχαριστώ για τη συνεργασία και τη φιλία», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την παραίτηση Βαρβιτσιώτη.

Αιχμηρό σχόλιο για την παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη πραγματοποίησε η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Αριστεράς, τονίζοντας ότι υπάρχουν «περιστρεφόμενες πόρτες μεταξύ πολιτικής και αγοράς».

Όπως τονίζει η Νέα Αριστερά, «ο κύριος Βαρβιτσιώτης είχε συγκλονίσει την χώρα όταν στον απόηχο της δολοφονίας του Αντώνη Καρυώτη στον καταπέλτη του Blue Horizon, είχε εξισώσει τους θύτες με το θύμα. Τότε είχε παραιτηθεί επικαλούμενος την αξιοπρέπειά του. Η προηγούμενη θητεία του στο υπουργείο ναυτιλίας το 2014 είχε ταυτιστεί με το πολύνεκρο ναυάγιο στο Φαρμακονήσι, για το οποίο η Ελλάδα καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου».

«Οι περιστρεφόμενες πόρτες μεταξύ πολιτικής και αγοράς αποτελούν σύμπτωμα μιας κυνικής αντίληψης»

Ακολούθως προσθέτει ότι «σήμερα παραιτήθηκε, κατά δήλωση του, για να μεταφέρει την εμπειρία του από το υπουργείο ναυτιλίας στον κόσμο των ναυτιλιακών επιχειρήσεων. Τα σχόλια περιττεύουν. Αλλά υπάρχει κάτι που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο: Οι περιστρεφόμενες πόρτες μεταξύ πολιτικής και αγοράς αποτελούν σύμπτωμα μιας κυνικής αντίληψης όπου ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό. Μια αντίληψη που υπονομεύει τη Δημοκρατία μας και προσβάλλει τους πολίτες».

Ο Καλογερόπουλος στη θέση του Βαρβιτσιώτη

Υπενθυμίζεται ότι ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης γνωστοποίησε την παραίτησή του από τη θέση του βουλευτή το πρωί της Πέμπτης 25 Ιανουαρίου, με επιστολή που παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα. 

Την έδρα του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη καταλαμβάνει ο Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25/01/2024 - 19:39