Ο Άδωνις, το “νόμιμο φακελάκι” και τα απογευματινά χειρουργεία

Εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, στο Real FM και τον Νίκο Χατζηνικολάου, καθώς παρομοίασε την αμοιβή για τα απογευματινά χειρουργεία με τα… φακελάκια.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου, αν το μέτρο το απογευματινών χειρουργείων διαχωρίζει τους ασθενείς σε έχοντες και μη έχοντες, δηλαδή αν οι έχοντες θα μπορούν γρήγορα να χειρουργηθούν, ενώ οι μη έχοντες θα μείνουν στην ουρά περιμένοντας, ο υπουργός Υγείας έδωσε μία σοκαριστική απάντηση.

Αφού εξήγησε ότι αυτό γίνεται ούτως ή άλλως στο ΕΣΥ με τα απογευματινά ιατρεία, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε: «Σήμερα, κάποιος που δίνει φακελάκι πάει γρηγορότερα ή όχι;. Δεν θα έπρεπε καθόλου να συμβαίνει. Το πολεμάω, το απεχθάνομαι, το μισώ. Δυστυχώς όμως συμβαίνει. Αντί να συμβαίνει παράνομα και εξωθεσμικά, θα συμβαίνει νόμιμα και θεσμικά. Άρα θα μειωθεί και το φακελάκι. Γιατί δεν θα έχει νόημα ο γιατρός να παίρνει τα χρήματα μαύρα με το φακελάκι και να κινδυνεύει να διαπομπευθεί και να έχει ποινικές κυρώσεις, θα μπορεί να πάρει νόμιμα το φακελάκι του. Αυτός που έχει αποφασίσει να πληρώσει τα λεφτά θα πληρώσει νόμιμα και θα τα βάλει στη φορολογική του δήλωση και ταυτόχρονο θα μειωθεί και η αναμονή των χειρουργείων και να μην πληρώνει τίποτα».

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε, επίσης, ότι όποιον γιατρό έχει πάρει φακελάκι τον έχει βγάλει από το σύστημα.

Αναφερόμενος στη λειτουργεία των χειρουργείων του ΕΣΥ, είπε ότι λειτουργούν έως τις 3 το μεσημέρι. Μετά είναι άδεια. «Επιπλέον, σήμερα, έχουμε 90.000 εκκρεμή χειρουργεία και μερικά για πολλούς μήνες. Και ενώ έχουμε ζήτηση, έχουμε κλειστά χειρουργεία τη μισή μέρα».

Η Υγεία της ντροπής: Χειρουργεία για έχοντες και μη έχοντες

Με τον τρόπο αυτό, εξήγησε, κερδίζουν και οι γιατροί και οι νοσηλευτές, «που θα μπορούν να παίρνουν νόμιμα χρήματα το απόγευμα, να αυξάνουν το εισόδημά τους νόμιμα και να κερδίζει και το νοσοκομείο και ο ασθενής».

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια δήλωση είχε κάνει και η Μίνα Γκάγκα ως αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, η οποία είχε δηλώσει ότι «ο περισσότερος κόσμος τον χειρουργό του θέλει να τον ανταμείψει, να του δώσει μια αμοιβή».

Πηγή: news247.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 31/01/2024 - 20:27