Προπαγάνδα κατά των φοιτητικών αντιδράσεων με… fake φοιτητές και «στημένα» δημοσιεύματα

Οι αντιδράσεις των φοιτητών έχουν κάτσει στο… λαιμό αυτών που επεξεργάζονται τα σχέδια για δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Και για μία ακόμα φορά επί πρωθυπουργίας Μητσοτάκη παρατηρείται ένα εξοργιστικό φαινόμενο: όταν σε ένα ζήτημα κάποιοι διαφωνούν με την κυβέρνηση, εμφανίζονται ξαφνικά “ανώνυμοι-επώνυμοι” που συκοφαντούν αυτούς που διαφωνούν.

Αυτό συμβαίνει και σε αυτήν την περίπτωση, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών που αποκαλύπτει ότι η φοιτήτρια “Βασιλεία Βίτου”, που εμφανιζόταν να καταγγέλλει τραμπουκισμούς από φοιτητές κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων, απλά… δεν υπάρχει!

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στις 24 Ιανουαρίου εστάλη ένα e-mail από μια (δήθεν) φοιτήτρια του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ προς τον κοσμήτορα της σχολής και προς τους καθηγητές. Η «φοιτήτρια» ονομάζεται Βασιλεία Βίτου και αναφέρει: «Αξιότιμοι κ. Κοσμήτορα και καθηγητές, θεωρείτε ότι είναι δίκαιο να τιμωρούνται οι επιμελείς φοιτητές με τη μεταφορά των μαθημάτων στην εξεταστική Σεπτεμβρίου; Μια χούφτα απαράδεκτων φοιτητών έχει επιτρέψει σε ανθρώπους με κράνη, οπλισμένους με ρόπαλα και μαχαίρια, να εισβάλουν στη σχολή. Εμείς, οι ανυπεράσπιστοι φοιτητές, θα επιβάλουμε την τάξη; Ποιος θα προστατέψει τα φοιτητικά μας δικαιώματα, το δικαίωμά μας στην εκπαίδευση;».

Πρόκειται ακριβώς για το ίδιο κείμενο που εμφανίστηκε τρεις φορές σε ρεπορτάζ της Καθημερινής μέσα σε λίγες μέρες: την πρώτη φορά αποδόθηκε σε φοιτήτριας της Νομικής, ενώ τη δεύτερη και την τρίτη σε φοιτητή του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ. Όμως, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, η Βασιλική Βίτου δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο, όπως προέκυψε μετά από αναζήτηση μέσα από το μητρώο φοιτητών και φοιτητριών του συγκεκριμένου τμήματος, αλλά και μετά από επικοινωνίες της εφημερίδας με καθηγητές του τμήματος, οι οποίοι επιβεβαίωσαν κατηγορηματικά ότι δεν υφίσταται καμιά φοιτήτρια με το συγκεκριμένο όνομα.

Η «Εφημερίδα των Συντακτών αναφέρει ότι έστειλε τέσσερις φορές από δύο διαφορετικές διευθύνσεις e-mail στον αποστολέα της συγκεκριμένης επιστολής ζητώντας να επικοινωνήσει μαζί της, χωρίς να πάρει καμία απάντηση.

Τι έχουμε εδώ; Μάλλον μία εξελιγμένη εκδοχή των ανώνυμων τρολ του Διαδικτύου, που “στρατολογούνται” για τους σκοπούς που εξυπηρετούν τα αφεντικά του…

Πηγή: koutipandoras.gr