Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Καλεί σε συγκέντρωση στα δικαστήρια τη Δευτέρα 5/2 ενάντια στη δίωξη της Ιωάννας Κολοβού

Tο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καλεί σε συγκέντρωση την Δευτέρα 5 Φλεβάρη, στις 9 το πρωί, έξω από το κτίριο 7 στα δικαστήρια Ευελπίδων ενάντια στη δίωξη της χαμηλοσυνταξιούχου Ιωάννας Κολοβού. Δικάζεται μετά τη σύλληψή της το πρωί της περασμένης Τετάρτης κατά την διάρκεια νέας επιχείρησης έξωσής της από το διαμέρισμά της στου Ζωγράφου.

Όπως σημειώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων:

«Η δίωξη αυτή, στόχο έχει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των τραπεζών των funds και κάθε λογής αρπακτικού, αυτούς δηλαδή που αρπάζουν τα σπίτια του λαού,  αφού τον έχουν αφαιμάξει με ληστρικά δάνεια στο  παρελθόν. Την ίδια ώρα που χτίζονται πολυτελείς κατοικίες, ξενοδοχεία, έργα πολλών δισ. για λογαριασμό του κεφαλαίου πάνω στις πλάτες και από τον ιδρώτα των εργαζομένων με τσακισμένα διακαιώματα, χιλιάδες οικογένειες, είτε στενάζουν από την αποπληρωμή των επιτοκίων, από τα  πανάκριβα ενοίκια αλλά και τον διαρκή φόβο των πλειστηριασμών.

Οι λαϊκές οικογένειες έρχονται κάθε μέρα αντιμέτωπες με μια βαθιά αντιλαϊκή πολιτική και ένα κράτος  ανάλγητο απέναντι στις  ανάγκες τους. Παράλληλα,  υποφέρουν  από την ακρίβεια, τους φόρους, τους χαμηλούς μισθούς και τις συντάξεις και βλέπουν μπροστά τους ένα κράτος εχθρικό σε αυτές και πανέτοιμο να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των λίγων, των κορακιών των funds, όλων όσων έχουν χορτάσει από κέρδη.

Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, ως συνέχεια των νόμων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που  πετά έξω από τα σπίτια  με απάνθρωπο τρόπο φτωχούς λαϊκούς ανθρώπους και  τους οδηγεί στα δικαστήρια ως κοινούς εγκληματίες πρέπει να πάρει μαζική, λαϊκή απάντηση. Δεν θα τους περάσει!

Το Συνδικάτο Οικοδομών θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις των εργατικών και λαϊκών οικογενειών. Τώρα πρέπει να οργανωθεί ακόμα πιο αποφασιστικά η πάλη και η αλληλεγγύη σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά. Γιατί τα σπίτια του λαού τα σώζει μόνο ο λαός».