Αχαΐα: «Ούτε μισό βήμα πίσω» το μήνυμα των αγροτών, που σκληραίνουν τη στάση τους

Οι αγρότες της Αχαΐας δηλώνουν αποφασισμένοι να σκληρύνουν τη στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση και να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με τον αποκλεισμό δρόμων και εθνικών οδών, έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Για έβδομη μέρα, οι αγρότες του Αιγίου θα συγκεντρωθούν 6-8 το απόγευμα της Πέμπτης, στο ύψος της γέφυρας του Σελινούντα.

Οι αγρότες δηλώνουν ότι δεν θα υποχωρήσουν στις βασικές τους διεκδικήσεις, όπως το αφορολόγητο πετρέλαιο και τα επτά λεπτά στο ρεύμα

«Θα μαζευτούμε την ίδια ώρα και τότε θα αποφασίσουμε εάν θα προχωρήσουμε, όπως και την Τετάρτη, σε συμβολικό κλείσιμο για λίγη ώρα, της Ολυμπίας Οδού ή θα πάμε σε κάποιο άλλο σημείο» σημειώνουν.

Σύμφωνα με το πρόεδρο των αγροτών της Δυτικής Αχαΐας, Γιώργο Βεσκούκη, θα υπάρξει συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας (Φανάρια).

Μπλόκα και για τους αγρότες του Ερυμάνθου, όπου σταθερά θα βρεθούν σε δύο σημεία, στις 11 το πρωί της Πέμπτης, στου Κουρλαμπά και στο Σταυροδρόμι.

Οι αγρότες δηλώνουν ότι δεν θα κάνουν πίσω ούτε μισό βήμα στις βασικές τους διεκδικήσεις καθώς ζητούν αφορολόγητο πετρέλαιο, επτά λεπτά/κιλοβατώρα στο ρεύμα, κρατική επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές, αναθεώρηση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), αποζημιώσεις στο 100%, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα και φρένο στις ελληνοποιήσεις.