Οι αγρότες έριξαν γάλα και άχυρα στο κέντρο της Καρδίτσας – Θα συνεχιστούν ως και την Τρίτη τα μπλόκα

Στο κέντρο της Καρδίτσας βρέθηκαν οι αγρότες με τα τρακτέρ τους κορυφώνοντας τη σημερινή διαδήλωσή τους. Οι διαδηλωτές πέταξαν γάλατα και άχυρα στην κεντρική πλατεία ως μήνυμα διαμαρτυρίας.

Πετώντας συμβολικά δέματα άχυρου και χύνοντας λίτρα γάλα στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, αγρότες και κτηνοτρόφοι από το μπλόκο του Ε-65 διοργανώνουν σήμερα το απόγευμα μεγαλειώδες συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης με τη συμμετοχή τρακτέρ.

Περίπου στις 6.30 το απόγευμα άρχισε να καταφθάνει στο κέντρο της Καρδίτσας το κομβόι των τρακτέρ και των αυτοκινήτων από το μπλόκο. Περίπου 15-20 τρακτέρ ανέβηκαν στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη συγκέντρωση. Οι αγρότες της Καρδίτσας και των Φαρσάλων παραμένουν στο μπλόκο εδώ και σχεδόν 20 ημέρες, κλιμακώνοντας τον αγώνα σε συντονισμό με τα υπόλοιπα μπλόκα της χώρας.

Στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας έφτασαν τα τρακτέρ από το Μπλόκο Πλατυκάμπου, από το οποίο και ξεκίνησαν λίγο μετά τις 6 το απόγευμα και φτάνοντας στο κέντρο της πόλης.

Εκεί τους υποδέχτηκαν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, φορείς, καθώς και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα και τα αιτήματα επιβίωσης των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων.

Σημειώνεται ότι οι αγρότες αναφέρουν ότι θα συνεχίσουν τους συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων μέχρι την Τρίτη, οπότε έχει οριστεί η συνάντηση της 15μελούς επιτροπής των αγροτών με τον πρωθυπουργό.