Άνδρας των ΜΑΤ χτύπησε πωλητή της «Σχεδίας» – Αστυνομική βαρβαρότητα στην πορεία για την Παλαιστίνη

Συμβολική συγκέντρωση αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης που μετρά περίπου 30.000 χαμένες ζωές πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Σύνταγμα. Οι διαδηλωτές ήρθαν για άλλη μία φορά αντιμέτωποι με την αστυνομική βαρβαρότητα, με τους άνδρες των ΜΑΤ να μη διστάζουν να χτυπήσουν μέχρι και πωλητή του περιοδικού «Σχεδία».

Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν σε ανθρώπους που διαδήλωναν ειρηνικά για την Παλαιστίνη με ξύλο, χημικά και κρότου λάμψης, ενώ έσπασαν μέχρι και τη τζαμαρία του καταστήματος fast food McDonald’s, την ώρα που κόσμος γευμάτιζε.

Μάλιστα, οι αστυνομικές δυνάμεις χτύπησαν και πωλητή του περιοδικού «Σχεδία» που διαμαρτυρήθηκε για τις πρακτικές τους. Όπως φαίνεται στο βίντεο, άνδρας των ΜΑΤ χτυπάει με την ασπίδα του τον πωλητή ο οποίος σωριάζεται στο έδαφος.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η «Σχεδία», ως περιοδικό δρόμου δεν πωλείται στα συνήθη σημεία διάθεσης Τύπου αλλά αποκλειστικά και μόνο στους δρόμους της πόλης από διαπιστευμένους πωλητές, που προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες όπως άστεγοι, άνεργοι και γενικώς άνθρωποι που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ έκανε λόγο για μικρής έκτασης επεισόδιο σημειώθηκε έξω από εστιατόριο που βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος, το οποίο είχαν αποκλείσει συμβολικά οι διαδηλωτές για την Παλαιστίνη. «Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών, ενώ προσήχθησαν δύο άτομα», ανέφερε η ΕΛ.ΑΣ.