Ξάδερφος του καρκινοπαθούς διαψεύδει τον Άδωνι: Το φάρμακο έφτασε τη μέρα της κηδείας


Τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη διαψεύδει ο ξάδερφος του καρκινοπαθούς που έβαλε τέλος στη ζωή του μην αντέχοντας του πόνους κι «αναμένοντας το φάρμακο για να κάνει την χημειοθεραπεία του» σύμφωνα με την καταγγελία της οικογένειά του.
Ειδικότερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Ευτύχης Σαρζετάκης, ανέφερε πως ο 72χρονος ταλαιπωρήθηκε και η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί καθώς δεν είχε άμεσα την φροντίδα και την ιατρική αντιμετώπιση που έπρεπε. Όπως αναφέρει, οι συγγενείς του αναζήτησαν στο εξωτερικό το φάρμακο που δεν ήταν διαθέσιμο στην Ελλάδα, για να ξεκινήσει την θεραπεία του για τον όγκο 6 εκατοστών που είχαν εντοπίσει οι γιατροί.

«Με έξι εκατοστά όγκο στον πνεύμονα, το νοσοκομείο δεν προχώρησε σε νοσηλεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ψέμα του κ. Άδωνι ότι είχε ξεκινήσει θεραπείες» 
«Το ψέμα του κύριου Άδωνι – και δεν κάνω πολιτική- είναι ότι είχε ξεκινήσει θεραπείες. Ποτέ δεν έκανε ούτε μία θεραπεία ο Πέτρος» ανέφερε ξάδερφος του άτυχου άνδρα.

«Στις αρχές του Γενάρη με έναν όγκο 6 εκατοστών, έπρεπε να νοσηλευτεί όμως δεν τον κράτησαν» είπε ο ξάδερφος του 72χρονου και πρόσθεσε: «Δεν κρατήθηκε στο νοσοκομείο, του έκλεισαν ραντεβού στις 28 Φλεβάρη για να του κάνουν το PET SCAN για να δουν εάν και πού έχει κάνει μετάσταση… έπρεπε να μπει άμεσα για χημειοθεραπεία, από τις αρχές του Γενάρη» τόνισε ο Ευτ. Σαρτζετάκης.

Όπως ο ίδιος ανέφερε «ενδιάμεσα τον Φλεβάρη τον καλούν και του βάζουν πορτ για να ενισχύσουν τα φάρμακα της χημειοθεραπείας».

«Το ψέμα του κύριου Άδωνι (Γεωργιάδη) —και δεν κάνω πολιτική— είναι ότι είχε ξεκινήσει θεραπείες. Ποτέ δεν έκανε ούτε μία θεραπεία ο Πέτρος» ξεκαθάρισε ο ξάδερφος του αυτόχειρα.

«Το φάρμακο δεν έχει να κάνει με την εξέταση» ξεκαθάρισε ο ίδιος και συνέχισε σημειώνοντας πως «το φάρμακο είναι στο πρωτόκολλο για τους καρκινοπαθείς του πνεύμονα που απαιτείται για να ξεκινήσει η χημειοθεραπεία».

Περιγράφοντας την Οδύσσεια που πέρασαν προκειμένου να βρουν το φάρμακο ανέφερε πως «εμείς στις 29 του Φλεβάρη πήραμε τη συνταγογράφηση για να βρούμε το φάρμακο, ο γιατρός τους ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει το συγκεκριμένο φάρμακο, μόλις το βρείτε θα ξεκινήσουμε τις χημειοθεραπείες».

Παρήγγειλαν το φάρμακο από την Γερμανία και έφτασε την μέρα της κηδεία του
«Εμείς θεωρήσαμε ότι θα το βρούμε. Τα παιδιά μου είναι φαρμακοποιοί. Όταν δεν το βρίσκαμε αναγκαστήκαμε να βγούμε στο τοπικό ραδιόφωνο, ώστε να αναδειχθεί το θέμα» συνέχισε περιγράφοντας μία σειρά επαφών προκειμένου να φτάσουν στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

«Και όντως στις 4 Μαρτίου το πρωί εμείς το βρήκαμε στη Γερμανία, το οποίο – τι ειρωνεία- το παραλάβαμε χτες βράδυ, με κόστος 50 ευρώ το φιαλίδιο».

Κατά τον ξάδερφο του 72χρονου «στις 29 Φεβρουαρίου με 1 Μάρτη γίνεται η αναζήτηση του φαρμάκου, (4/03) καλούν την κόρη του 72χρονου αυτόχειρα, που ήταν στη Ρόδο, και της λένε ότι το φάρμακο βρέθηκε και ελάτε να ξεκινήσουμε χημειοθεραπείες. Ο 72χρονος ανήμπορος πια, δεν ήθελε να πάει στο νοσοκομείο ήταν καταβεβλημένος ψυχολογικά».

Ο ίδιος, σημείωσε ότι ο 72χρονος δεν τους έδωσε την εντύπωση ότι θα προχωρούσε στο απονενοημένο βήμα.

«Το Σάββατο το βράδυ μιλήσαμε πάνω από μισή ώρα, έκανε ερωτήσεις στη γυναίκα μου που είχε αντιμετωπίσει καρκίνο στο παρελθόν, «δεν μας έδωσε την εντύπωση», ότι είχε στο μυαλό του να αυτοκτονήσει.

Εκείνο το βράδυ ταξίδευε και η κόρη του με τη γυναίκα του από τη Ρόδο στο Ηράκλειο για να ξεκινήσουν τις χημειοθεραπείες στην Κρήτη, ανέφερε ο Ευτύχης Σαρτζετάκης συγκινημένος.

«Την Κυριακή το μεσημέρι κάλεσε την αδερφή του και είπε ‘σας αποχαιρετώ,’ εκεί καταλάβαμε ότι κάτι δεν πάει καλά, τρέξαμε στο σπίτι, δυστυχώς ο μικρός του γιος ήταν αυτός που τον κατέβασε από το σχοινί, δεν τον προλάβαμε» είπε.

Τι λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης
Με παρέμβασή του στο MEGA, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, χθες

«Επειδή ακούστηκε ότι την ευθύνη την έχει το Εθνικό Σύστημα Υγείας λόγω της ελλείψεως της ετοποσίδης, αυτό δεν είναι απολύτως ακριβές. Η ετοποσίδη είναι ένα φάρμακο φθηνό, των 11 ευρώ, υπήρχε σε έλλειψη για μερικές ημέρες. Είχαμε παρέμβει άμεσα από το υπουργείο και είχαμε εξασφαλίσει μέσω του ΙΦΕΤ παραγγελία άμεσα. Τώρα γίνεται κανονική εισαγωγή, έχει αποκατασταθεί πλήρως η έλλειψη».

Όπως λέει ο κ. Γεωργιάδης «είχαμε κλείσει στον ασθενή, σύμφωνα με το ηλεκτρονικό μας σύστημα, ραντεβού για να λάβει τη θεραπεία του στις 4/3. Εκείνος δεν προσήλθε και είχε ειδοποιηθεί και ηλεκτρονικά. Του κλείσαμε νέο ραντεβού για σήμερα όπου τελικά δεν προσήλθε».

«Το PET SCAN είναι μια πολύ βαριά εξέταση, δεν υπάρχει σύστημα Υγείας που να έχει πληθώρα PET SCAN, αυτό δεν είναι τόσο πολύ εύκολο να γίνει. Κάποια μικρή αναμονή πάντα υπάρχει σε αυτές τις περιπτώσεις», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με τον υπουργό «Το φάρμακο θα το έπαιρνε ο ασθενής. Αν δεν το βρήκε μία φορά, βρέθηκε φάρμακο, κλείστηκε ραντεβού και δεν ήρθε. Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει έλλειψη φαρμάκου, έχουμε κάνει εισαγωγή, έχουμε διορθώσει το πρόβλημα που υπήρχε με την τιμή του».