Μητσοτάκης: Τον αιφνιδίασε ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης – “Είστε συνένοχος στη γενοκτονία”

Αντιμέτωπος με ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης στον Καναδά βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που ανέβηκε στην πλατφόρμα X, η ακτιβίστρια, αφού βεβαιώνεται ότι έχει μπροστά της τον Έλληνα πρωθυπουργό, του λέει ότι “είστε συνένοχος στη γενοκτονία των Παλαιστίνιων”.

Ο κ. Μητσοτάκης, αιφνιδιασμένος, τής ανταπαντά “είστε σοβαρή;”, και εν συνεχεία η ακτιβίστρια απευθύνει σειρά κατηγοριών.

“Έχουν σκοτωθεί 14.000 παιδιά στην Παλαιστίνη. Έχετε το αίμα των ανθρώπων αυτό στα χέρια σας. Πως αντικρίζετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη;” ακούγεται να του λέει.

Ο πρωθυπουργός ανταπάντησε ότι έχει ζητήσει κατάπαυση του πυρός και απομακρύνθηκε γρήγορα από το σημείο, με την ακτιβίστρια να συνεχίζει να του απευθύνει ερωτήματα.

“Τι παραπάνω κάνετε; Γιατί δεν εφαρμόζετε κυρώσεις στο Ισραήλ; 14.000 παιδιά από την Παλαιστίνη έχουν σκοτωθεί. 40.000 Παλαιστίνιοι είναι νεκροί. Εμπάργκο όπλων! Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος”.