24ωρη απεργία στη διανομή Τύπου την Πέμπτη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών

 

Χαρακτήρα μονόδρομου έχει πάρει πλέον η κλιμάκωση του αγώνα μας για να δοθούν λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς οι εργαζόμενοι, αφού παρά τις προσπάθειές μας δεν φαίνεται να ιδρώνει το αφτί της εργοδοσίας στην ΑΡΓΟΣ!

Τι κι αν προχωρήσαμε σε στάσεις εργασίας και συνελεύσεις  στους χώρους δουλειάς και  με τη συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων στείλαμε το δικό μας αγωνιστικό μήνυμα!  Συνεχίζουν     τις   ανέξοδες υποσχέσεις  για κάποια πρόταση που  δήθεν έρχεται  για τη ΣΣΕ, ενώ την ίδια στιγμή   δεν έχει γίνει  το παραμικρό και  για τα υπόλοιπα αιτήματά μας. Δεν έχει γίνει τίποτα για την πρόσληψη προσωπικού με προτεραιότητα στους πρώην  εργαζόμενους στην ΕΥΡΩΠΗ, ώστε να σταματήσει το καθεστώς των εργολαβικών! Δεν  σταμάτησαν  οι καθυστερήσεις στις πληρωμές.

Για όλα αυτά   ακούμε λόγια,  μόνο λόγια!

Λέμε ως εδώ και παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας!

Με τον αγώνα μας διεκδικούμε όσα είναι αναγκαία για μια αξιοπρεπή ζωή. Γιατί  δεν δεχόμαστε να δουλεύουμε χωρίς ΣΣΕ, με μισθούς ψίχουλα  που παραμένουν ίδιοι εδώ και  13 χρόνια  περιμένοντας τα διάφορα καλάθια  και τα pass  της κυβέρνησης τα Χριστούγεννα, το Πάσχα ή το καλοκαίρι. Δεν δεχόμαστε να αγκομαχούμε κάθε φορά  που έρχεται ο λογαριασμός στο ηλεκτρικό ρεύμα, που  πρέπει να πληρώσουμε, το νοίκι ή το φροντιστήριο του παιδιού μας,  για να  μη θιχτούν τα κέρδη των επιχειρήσεων.

Ξέρουμε πως η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα και δεν περιμένουμε την κυβέρνηση ή άλλους όψιμους σωτήρες να μας  βρουν λύσεις ή να προασπίσουν τα δικαιώματά μας. Σε δεκάδες χώρους δουλειάς αυτή την περίοδο οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για αυξήσεις στους μισθούς και υπογραφή συλλογικών συμβάσεων. Υπάρχουν κατακτήσεις, υπογράφονται συμβάσεις σε εργοστάσια μετά από χρόνια, οργανώνεται μεγάλο μέρος των εργαζομένων στη βάση της διεκδίκησης  και όχι της μοιρολατρίας.

Αυτοί μας δείχνουν τον δρόμο!

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΑΠΡΙΛΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΑΠΕΡΓΟΥΝ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΑΡΓΟΣ!

(Η ΩΡΑ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΣΤΟ SITE TOY ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ)

 

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ  ΠΡΟΤΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ