Πλημμύρισε από ράντζα το «Γ. Γεννηματάς» στην τελευταία εφημερία – Αποκαλυπτική εικόνα

Πλημμύρισε από ράντζα το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» στην βραδινή εφημερία με αποτέλεσμα οι ασθενείς να στοιβάζονται ο ένας επάνω στον άλλο ακόμη και μέσα στα «Επείγοντα».

Η φωτογραφία με τα ράντζα που δημοσίευσε 902.gr από την τελευταία εφημερία του Νοσοκομείου «Γ.Γεννηματάς» δείχνει εξόφθαλμα πια την εγκατάλειψη του ΕΣΥ.

Ασθενείς στριμωγμένοι σαν σαρδέλες ο ένας πάνω στον άλλο, σε πρόχειρα κρεβάτια, με τα υπάρχοντα τους παραμάσχαλα, να προσπαθούν να βοηθηθούν από το λιγοστό υγειονομικό προσωπικό.

Και βέβαια το «Γ. Γεννηματάς» δεν είναι το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο που παρουσιάζει μια τέτοια εικόνα εν μέσω εφημερίας. Τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της πρωτεύουσας εμφανίζουν παρόμοια εικόνα, η οποία πια τείνει να θεωρείται αυτονόητη από εργαζόμενους και ασθενείς.

Άλλωστε τα δημόσια νοσοκομεία εδώ και καιρό δεν διοικούνται πια, αφού οι Διοικητές τους έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» περιμένοντας εάν θα διοριστούν και πάλι στο ΕΣΥ με δεδομένο ότι είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την επιλογή νέων στελεχών στο σύστημα υγείας.

Και το ανησυχητικό είναι ότι με βάση τις εκτιμήσεις υψηλόβαθμων κυβερνητικών παραγόντων ο διορισμός των νέων διοικητών νοσοκομείων δεν αναμένεται να γίνει πριν από τον Σεπτέμβριο. Γεγονός που σημαίνει ότι έως τότε τα νοσοκομεία θα έχουν εγκαταλειφθεί στη μοίρα τους.

Σε δήλωσή της η Γεωργία Φιλίππα, παθολόγος στο ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς» και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, σημειώνει με αφορμή την εικόνα στην εφημερία του Νοσοκομείου:

«Είναι μια εικόνα στοιβαγμένων κατά δεκάδες ασθενών πάνω σε φορεία, που περιμένουν ώρες για να εξεταστούν, και γιατρών και νοσηλευτών που τρέχουν πανικόβλητοι για να προλάβουν και να …χωρέσουν ανάμεσά τους, ώστε να τους περιθάλψουν.

Είναι μια εικόνα που δεν προέκυψε από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά την έχτισαν οι πολιτικές της υποστελέχωσης των νοσοκομείων, της ολοένα και βαθύτερης εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος Υγείας, της διάλυσης της ΠΦΥ».

Πηγή: healthreport.gr