Νίκος Μιχαλολιάκος / Επιστρέφει στη φυλακή ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής

Στη φυλακή επιστέφει ο Νίκος Μιχαλολιάκος, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών της Λαμίας, το οποίο είχε ασκήσει έφεση κατά της απόφασης να αποφυλακιστεί υφ’ όρων.

Συγκεκριμένα, το αρμόδιο συμβούλιο που εξέτασε την έφεση κατά της απόφασης για υφ’ όρων απόλυσης του πρωτοδίκως καταδικασθέντα επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, έκρινε πως δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου ώστε να βρίσκεται εκτός φυλακής.

Το σκεπτικό της απόφασης για την επιστροφή στη φυλακή

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αντίθεση με το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Λαμίας, οι δικαστές του συμβουλίου Εφετών κατέληξαν ουσιαστικά ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν έχει μεταμεληθεί, αντιθέτως εμμένει στις προηγούμενες απόψεις του περί εθνικοσοσιαλισμού.

Αυτό, κατά το αρμόδιο συμβούλιο, φαίνεται και από την αρθρογραφία του μετά την καταδίκη του ως διευθυντής της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Για το λόγο αυτό θεωρείται από τους δικαστές αμετανόητος, αφού μέχρι σήμερα κάνει λόγο για πολιτικές διώξεις σε βάρος του.

Με το επίμαχο βούλευμα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος επιστρέφει στη φυλακή ύστερα από σχεδόν ένα μήνα εκτός αυτής. Είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός Αττικής, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της απαγόρευσης συνάντησης με συγκατηγορουμένους του.