Σέρρες: Παραιτούνται μαζικά από το νοσοκομείο οι γιατροί λόγω «κατάρρευσης» των υπηρεσιών

Σε κινητοποιήσεις αλλά και παραιτήσεις προχωρούν οι γιατροί του νοσοκομείου Σερρών λόγω των σημαντικών ελλείψεων σε προσωπικό, οι οποίες οδηγούν σε εξαντλητικά ωράρια και μειώνουν την απόδοση των εργαζομένων.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο εργαζόμενος του νοσοκομείου Βαγγέλης Παπαμιχάλης, αναφέρεται στην κινητοποίηση αλλά και το γεγονός ότι περίπου 20 γιατροί είναι έτοιμοι να παραιτηθούν αν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να εργαστούν συνεχίζουν να οδηγούν το νοσοκομείο σε «κατάρρευση».


Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Παπαμιχάλης:
«Μετά τη σημερινή μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Σερρών για το θέμα της υποβάθμισης των Παθολογικών Κλινικών (έμειναν πέντε γιατροί μετά από συνεχείς παραιτήσεις λόγω μετακινήσεων στο Νοσοκομείο Δράμας και των συνθηκών εργασίας) είχαμε τις παρακάτω εξελίξεις:

1. Κατατέθηκε αναφορά στην εισαγγελία πρωτοδικών Σερρών για να διερευνηθεί η παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και η πιθανή έκθεση σε κίνδυνο ασθενών και γιατρών και

2. Η ΕΝΙΝΣ έχει ήδη στα χέρια της περίπου 20 αιτήσεις παραιτήσεων γιατρών, οι οποίες μαζί με άλλες που θα δοθούν αύριο, θα κατατεθούν στο πρωτόκολλο του Νοσοκομείου Σερρών

Οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι σε αυτήν την κατάρρευση των υπηρεσιών του Νοσοκομείου».