Θάσος: Σκοτώθηκε σε τροχαίο εποχικός πυροσβέστης ο οποίος υπηρετούσε για 24 συνεχόμενες ώρες

Εποχικός πυροσβέστης στη Θάσο έχασε την ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα την ώρα που πήγαινε να αναλάβει υπηρεσία ξανά, αφού είχε εργαστεί για 24ώρες συνεχόμενες, χωρίς να μεσολαβήσει η ανάπαυση που προβλέπεται. Αποφασισμένοι να «το πάνε μέχρι τέλους», δηλώνουν οι συνάδελφοί του, όπως αναφέρουν σε αναρτήσεις τους.

Όπως καταγγέλλουν οι εποχικοί πυροσβέστες, ο συνάδελφός τους, Ανδρέας Ανδρεάδης που έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας, ήταν ορισμένος 34 ώρες υπηρεσία με 2,5 ώρες ανάπαυση στο σύνολο των ωρών αυτών (ανάπαυση δόθηκε μετά από 24 ώρες 07:30 με 10:00 το πρωί όπου ανέλαβε και πάλι υπηρεσία)».

Και συμπληρώνουν πως «Για όλα αυτά εννοείται πως υπάρχουν ακράδαντα στοιχεία».

Η ανακοίνωση των εποχικών πυροσβεστών:

«Η συλλογική σύμβαση εργασίας των Εποχικών Πυροσβεστών είναι ξεκάθαρη. Ανάμεσα σε δύο υπηρεσίες θα πρέπει να μεσολαβεί 12 ώρες ανάπαυση.

Ο συνάδελφος μας στην Θάσο που έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας, ήταν ορισμενος 34 ώρες υπηρεσία με 2,5 ώρες ανάπαυση στο σύνολο των ωρών αυτών. ( ανάπαυση δόθηκε μετά από 24 ώρες 07:30 με 10:00 το πρωί όπου ανέλαβε και πάλι υπηρεσία ).
Για όλα αυτά εννοείται πως υπάρχουν ακράδαντα στοιχεία.

Ο θάνατος του συναδέλφου βαραίνει τη διοίκηση του Π.Κ ΘΑΣΟΥ καθως υπαρχει σορεια παραβάσεων ωραρίων. Πλέον έχουν ανοίξει τα στόματα και μαθαίνουμε τα μύρια οσα για όσα συμβαίνουν στο συγκεκριμένο κλιμάκιο.

Κάποιοι θεωρούν πως το Πυροσβεστικό Σώμα είναι τσιφλίκι τους, κάποιοι νομίζουν πως μπορούν να είναι διοικητές και ταυτόχρονα ιδιοκτήτες κρεπερι, κάνοντας διανομή τρόφιμα για το μαγαζί τους με υπηρεσιακα αυτοκίνητα.

Κάποιοι θα χάσετε τον ύπνο σας…

Πλέον αναμένουμε την αντίδραση του Πανελληνίου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών το οποίο απ’ όσο ενημερωνομαστε έχει ξεκινήσει ήδη τις απαραίτητες διαδικασίες για την υπόθεση.

Υγ: Να χαίρεστε το Νέο Δόγμα σας άπαντες».