Μητσοτάκης – Θεσσαλία / Αποδοκιμάστηκε από εκατοντάδες πλημμυροπαθείς [Βίντεο]

Έντονες αποδοκιμασίες από εκατοντάδες πλημμυροπαθείς κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σημειώθηκαν κατά την άφιξη του στο Κέντρο Υγείας του Παλαμά στη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με το thesstoday, εκατοντάδες αγρότες ξεχύθηκαν στους δρόμους «περικυκλώνοντας» το ανακαινισμένο Κέντρο Υγείας που επισκέπτεται ο πρωθυπουργός.

Περίπου 500 άτομα γέμισαν από νωρίς τον περιβάλλοντα χώρο του ζητώντας από τον πρωθυπουργό να τους μιλήσει, ωστόσο οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας σε λίγα λεπτά έστησαν φραγμό και περιόρισαν τους διαδηλωτές στο προαύλιο της Εκκλησίας.

Λίγα μέτρα πιο μακριά αγρότες από την Καρδίτσα, με αρχηγό τον πρόεδρο, Κώστα Τζέλλα έβγαλαν έξω τα τρακτέρ πάνω στα οποία τοποθέτησαν δεσμίδες από άχυρα.

Και σε αυτό το «μέτωπο» η ΕΛΑΣ απάντησε με φραγμό με κλούβα και διμοιρίες των ΜΑΤ, με τους πλημμυροπαθείς να κάνουν λόγο για ημίμετρα, πρόχειρες παρεμβάσεις και εκφράζουν φόβους ότι σε νέα πλημμύρα θα καταστραφούν και πάλι.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που είχε με την Επιτροπή Ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας ανέφερε ότι το συνολικό κόστος για την αποκατάσταση και ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας μετά τον “Daniel” κοστολογείται στα 3 δισ.

Συγκεκριμένα, κατά τη σύσκεψη έγινε επισκόπηση των πιο στοχευμένων μέτρων κρατικής αρωγής, στα οποία περιλαμβάνονται η καταβολή πρώτης αρωγής ύψους 182,7 εκατομμυρίων ευρώ προς περισσότερους από 50.500 δικαιούχους, η διάθεση 237,7 εκατομμυρίων ευρώ στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το ειδικό σχήμα ενίσχυσης επιχειρήσεων ειδικά για τους Δήμους Παλαμά και Φαρκαδόνας.

ΣΥΡΙΖΑ: Αντί να συναντήσει τους αγρότες έστειλε αστυνομικές δυνάμεις στη θέση του

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε να συναντήσει αγρότες και φορείς, στέλνοντας ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στη θέση του» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ για τις αποδοκιμασίες που δέχτηκε ο πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του το κόμμα της αντιπολίτευσης αναφέρει τα εξής:

«Αποδοκιμαζόμενος έντονα στον Παλαμά Καρδίτσας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε να συναντήσει αγρότες και φορείς, στέλνοντας ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στη θέση του.

Προτίμησε ένα φιλικό ακροατήριο, για να διαβάσει στα ΜΜΕ το προπαγανδιστικό παραμύθι της ανασυγκρότησης.

Σύμφωνα με αυτό τα δισεκατομμύρια ρέουν και όλα θα πάνε καλά.

Στην πραγματική ζωή, τα άμεσα προβλήματα επιβίωσης του αγροτικού κόσμου παραμένουν άλυτα, τα αντιπλημμυρικά πάσχουν, οι αποζημιώσεις αργούν και δεν αρκούν.

Αυτά είπαν οι συγκεντρωμένοι, αυτά επιλέγει να αγνοεί η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

Μια κυβέρνηση που «δεν παίρνει» ούτε από λόγια ούτε από βελτιώσεις».