Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Φωκίδας: Καταγγέλλει εργατικό ατύχημα σε σούπερ μάρκετ

Άλλο ένα εργατικό ατύχημα, μέσα σε δύο μήνες, στον «Σκλαβενίτη» στην Ιτέα, με θύμα αυτή τη φορά μία εργαζόμενη συνέβη χθες το απόγευμα, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Φωκίδας.

Συγκεκριμένα, εργαζόμενη «έπεσε μέσα σε φρεάτιο ασανσέρ το οποίο ήταν ακινητοποιημένο αλλά δεν υπήρχε πόρτα στον συγκεκριμένο όροφο και μάλιστα αν και είχε βλάβη τις τελευταίες μέρες παρόλα αυτά είχε εγκριθεί η χρήση του». 

Το Σωματείο, αφού εύχεται στην εργαζόμενη καλή και γρήγορη ανάρρωση τονίζει πως στέκεται -όπως και το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας- στο πλευρό της και καλούν όλους τους εργαζόμενους της Φωκίδας «να μην επιτρέψουν και να μην νομιμοποιήσουν στη συνείδησή τους ούτε τα "μεγάλα" αλλά ούτε και τα "μικρά" Τέμπη που δημιουργούνται στο όνομα της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων που θησαυρίζουν από τη δική τους δουλειά».

Παράλληλα υπογραμμίζει πως οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δεχθούν ως κανονικότητα αυτήν την κατάσταση αλλά «να συντονίσουν τη δράση τους και οργανωμένα να απαιτήσουμε μαζί μέτρα υγιεινής και ασφαλείας στον χώρο εργασίας. Δεν γίνεται να φταίει πάντα η κακιά στιγμή, ούτε να ανεχόμαστε να υποβαθμίζονται σοβαρά περιστατικά. Εδώ και τώρα μέτρα προστασίας της ζωής μας, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας». 

Πηγή: 902.gr