Νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης υπέρ ευάλωτου οφειλέτη στην Itrum

Σε ακόμα μία διαμαρτυρία στα γραφεία της Itrum στην Αθήνα (Λεωφ. Μεσογείων 109-111) στο πλευρό ευάλωτου δανειολήπτη καλεί η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών την Τρίτη (12:30).

Ο ίδιος ζητά να πουλήσει το σπίτι του προκειμένου να εξοφλήσει το μεγαλύτερο μέρος του δανείου του καταβάλλοντας εφάπαξ του 110.000 ευρώ, καθώς έχει βρει αγοραστή. Ωστόσο, η εταιρεία επιμένει για το σύνολο του ποσού, ήτοι 50.000 ευρώ επιπλέον. 

Ο Γιάννης, απεξαρτημένος δέκα χρόνια τώρα, πάσχει από σοβαρά, και δαπανηρά, προβλήματα υγείας, η οποία παρουσίασε επιδείνωση με αποτέλεσμα να εισαχθεί προ ημερών στο νοσοκομείο. Τον περασμένο Ιούλη είχε μιλήσει στην «Εφ.Συν.» για την περιπέτειά του μέχρι σήμερα.

Η συλλογικότητα διεκδικεί βιώσιμες λύσεις για δύο ακόμα οφειλέτες ένας εκ των οποίων κινδυνεύει με πλειστηριασμό. «Υπάρχει τρόπος να σώσουμε το σπίτι μας» σημειώνει η Πρωτοβουλία και καλεί σε ενίσχυση των κινητοποιήσεων και στην εβδομαδιαία συνέλευσή της (κάθε Τετάρτη, 17:30 στο κηπάκι της Τσαμαδού, Εξάρχεια).

Σημειώνεται ότι η Intrum, η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης χρεών στην Ευρώπη, ανακοίνωσε προχθές πως θα υποβάλει αίτηση για εθελοντική προστασία πτώχευσης στις ΗΠΑ βάσει του κεφαλαίου 11. Η εταιρία επιδιώκει να αναδιαρθρώσει τα χρέη της, που ανήλθαν σε 4,69 δισ. δολάρια. Στην Ελλάδα ο κύκλος εργασιών της διαμορφώθηκε στα 223 εκατ. ευρώ.

Πηγή: efsyn.gr