Συγκέντρωση εκπαιδευτικών στις 2μμ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής

 Η Α' ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Περιστέρι) “Κυριάκος Σιδηρόπουλος”, με ανακοίνωσή της τονίζει τα ακόλουθα:



Το σοβαρότατο ζήτημα των συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας επανέρχεται. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν συγχωνεύσεις 74 Νηπιαγωγείων, 128 Δημοτικών και 28 Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΠΑΛ και οι καταργήσεις 30 Ν., 15 Δ., 3 ΕΠΑΛ και ενός Γ. Στο Περιστέρι έχουμε τη συγχώνευση 6 δημοτικών σχολείων. Θυμίζουμε ότι το 2011 είχαν συγχωνευθεί στο Περιστέρι 12 γυμνάσια και λύκεια και είχε καταργηθεί το Εσπερινό Λύκειο. Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι στον προϋπολογισμό του 2014 προβλέπονται 1676 συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων. Επομένως το αμέσως επόμενο διάστημα υπάρχει περίπτωση να βρεθούμε μπροστά σε νέο μαζικό κύμα καταργήσεων-συγχωνεύσεων.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη, αντιπαιδαγωγική και επικίνδυνη τακτική του Υπουργείου Παιδείας, που παρά τις αντίθετες αποφάσεις και τις αιτιολογημένες αντιδράσεις του συνόλου του εκπαιδευτικού κόσμου [Συλλόγων Διδασκόντων, Συλλόγων Γονέων, της ΔΟΕ και των Διδασκαλικών Συλλόγων, της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ], παραβλέποντας ακόμη και αποφάσεις Δημοτικών Επιτροπών και Δημοτικών Συμβουλίων [παραβιάζοντας και τις σχετικές διατάξεις του ν. 1566/85], προχωρά στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις, εφαρμόζοντας με ευλάβεια τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και των ντόπιων και ξένων μονοπωλίων.

Θα αντιμετωπίσουμε σύντομα, αν δεν βάλουμε φραγμό στην επίθεσή τους ενάντια στο δημόσιο σχολείο, πληθωρικά τμήματα, αντιπαιδαγωγικό περιβάλλον, έξωση των μαθητών από το σχολείο, ακόμη και παράδοση κάποιων δημοσίων κτιρίων στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Επίσης, θα οδηγήσει σε νέες υπεραριθμίες εκπαιδευτικών και πιθανότατα σε νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις. Όλο και πιο επιτακτική προβάλλει η ανάγκη εναντίωσης σε αυτές τις στρατηγικές επιλογές και η αγωνιστική απάντηση στο σύνολο της αντεργατικής, αντιεκπαιδευτικής πολιτικής ΕΕ, ΔΝΤ, Κυβέρνησης.

Βρισκόμαστε σε συνεχείς κινητοποιήσεις μαζί με το Σύλλογο Δασκάλων και την Ένωση Γονέων του Περιστερίου και καλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν ενεργά και μαζικά.

    Πέμπτη 29/5, 5μμ, παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Περιστερίου.

    Παρασκευή 30/5, 2μμ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής.

    Παρασκευή 30/5, 7μμ, νέα σύσκεψη φορέων [δημοτικά σχολεία 30ο και 49ο, Ολυμπιονικών και Κοτζιά].

Καμιά συγχώνευση-κατάργηση Σχολείου.

Κανείς μαθητής, κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει!

Όχι στις διαθεσιμότητες - απολύσεις.

                                           
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54