Εργαζόμενοι ομίλου INTRACOM: Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο στην πλ. Κλαυθμώνος

Ενάντια σε διαθεσιμότητες - απολύσεις και στο πλευρό όσων αγωνίζονται για τα εργασιακά τους δικαιώματα, οι εργαζόμενοι του ομίλου της INTRACOM, με απόφαση του σωματείου τους αναφέρουν τα εξής:


"Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στον όμιλο επιχειρήσεων INTRACOM καταδικάζει την αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που προχωρεί σε διαθεσιμότητες κι απολύσεις στο δημόσιο ισοπεδώνοντας και ξεπουλώντας το κοινωνικό κράτος, τσακίζει τις συλλογικές συμβάσεις και τα εργασιακά δικαιώματα κι ετοιμάζεται να απελευθερώσει τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, να ενταφιάσει το ασφαλιστικό σύστημα σε συνθήκες τσουνάμι ανεργίας και φτώχειας που δημιούργησε! 

Όλα αυτά στην υπηρεσία των δανειστών και του μεγάλου κεφαλαίου, επιμένοντας να πληρώσουν οι εργαζόμενοι κι ο λαός την κρίση που προκάλεσαν, παρά και την εκλογική καταδίκη των κυβερνητικών κομμάτων πριν 10 μέρες στις ευρωεκλογές. Στηρίζουμε τον ηρωικό και δίκαιο αγώνα των καθαριστριών στο Υπ. Οικονομικών και ζητούμε την άμεση επαναπρόσληψή τους την οποία αρνείται αντισυνταγματικά το υπουργείο παρά τις ρητές δικαστικές αποφάσεις. Εφαρμόζει η κυβέρνηση μόνο όσες δικαστικές αποφάσεις εξυπηρετούν τη μνημονιακή πολιτική, επιχειρεί με δικονομικά τερτίπια να εκμαιεύσει άλλη, ευνοϊκή γι αυτήν απόφαση, υπονομεύοντας τους θεσμούς και τη δικαιοσύνη που υποτίθεται ότι υπηρετεί…

Εκφράζουμε παράλληλα τη διαμαρτυρία μας για την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Της Επικρατείας που έκρινε νόμιμη την επίταξη των απεργών στο μετρό (συνεχίζεται για πάνω από 16 μήνες!) και των καθηγητών στη β’βάθμια εκπαίδευση! Το πρόσχημα ότι από την απεργία των εργαζόμενων στο μετρό-τραμ ή των καθηγητών κινδύνευε η δημόσια υγεία είναι το λιγότερο καταγέλαστο! Απαιτούμε να αρθούν αμέσως η επιστράτευση στο μετρό και οι διώξεις συνδικαλιστών! Τα εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα κι ιδιαίτερα τα πιο βασικά, όπως το δικαίωμα στην απεργία τα υπερασπιζόμαστε ανυποχώρητα απέναντι στις ισοπεδωτικές σκοπιμότητες κυβέρνησης, τρόικας και κεφαλαίου!

Συντασσόμενοι με την απόφαση και κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας, μαζί με την ΑΔΕΔΥ και πλήθος σωματείων κι ομοσπονδιών, καλούμε όλους τους συναδέλφους να διαδηλώσουμε μαζικά, συμμετέχουμε με το πανό του Σωματείου μας στη συγκέντρωση στην πλ. Κλαυθμώνος, Πέμπτη 5.6 ώρα 6:30μμ και πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα (Καραγιώργη Σερβίας).

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συναυλία αλληλεγγύης στο Σύνταγμα για τις αγωνίστριες καθαρίστριες, τους άλλους διαθέσιμους-απολυόμενους καθηγητές, σχολικούς φύλακες, δημοτικούς αστυνομικούς (απολύονται οι άνω των 50 ετών…), διοικητικό προσωπικό ΑΕΙ, με τους ακατάβλητους απολυμένους στην ΕΡΤ, με όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα για να υψώσουμε μαζί τείχος αγώνα κι αλληλεγγύης, για να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές και τις κυβερνήσεις που τις υπηρετούν!

Εργάτες Ενωμένοι Ποτέ Νικημένοι!".

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54