Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κομοτηνής

Ξάνθη 6ο Πολυσυνέδριο Καινοτομία-Ανάπτυξη(ka-business) αφιερωμένο στην ΑΜ-Θ
Στην πόλη με τα χίλια χρώματα, την Ξάνθη και στο ξενοδοχείο Ελισσώ, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 6ο Πολυσυνέδριο Καινοτομία και Ανάπτυξη, το οποίο ήταν αφιερωμένο στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη. Πρόκειται για το ka-business.gr την πολύτιμη πύλη-πόρταλ- δημιουργός της οποίας είναι η δημοσιογράφος Ραλλιώ Λεπίδου και η δυναμική της ομάδα για την Καινοτομία και την Ανάπτυξη. Οι εργασίες του πολυσυνεδρίου διήρκεσαν από τις 9 το πρωΐ έως τις 10 το βράδυ περίπου.
Ορυμαγδός πληροφοριών, ανάλυση χρηματοδοτικών εργαλείων και άνθρωποι και δομές που μπορούν να βοηθήσουν παρέχοντας τεχνογνωσία και λύσεις σε θέματα. Πετυχημένα παραδείγματα επιχειρήσεων που κατάφεραν όχι απλώς να διατηρηθούν στην περίοδο της οικονομικής κρίσης, αλλά να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους και να αυξήσουν τον κύκλο εργασιών τους.
Οι πετυχημένες επιχειρήσεις αυτές μπορούν να λειτουργήσουν ως φάροι παραδειγματισμού και για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις.
Τι δείχνει η ανάλυση της αύξησης του κύκλο των εργασιών στις πετυχημένες επιχειρήσεις; Απλά αυτό που «φοβάται» εδώ και χρόνια ένα μεγάλο ποσοστό της Ελληνικής Επιχειρηματικής κοινότητας και το επιδείνωσε ακόμη περισσότερο το οικονομικό τέλμα: Την Εξωστρέφεια στις αγορές , την Καινοτομία των προϊόντων, την επένδυση και την εμπιστοσύνη στο ανθρώπινο δυναμικό και τις Συνέργειες...
Από την πλευρά της η Ελληνική Πολιτεία κάποτε θα πρέπει να αφουγκρασθεί αυτούς τους σημαντικούς κρίκους της οικονομικής αλυσίδας, προκειμένου να υπάρχει επικοινωνία και ενέργεια ανάμεσα στην τριπλέτα: Κυβέρνηση, Αγορά, Έρευνα!!!
Μια άλλη πολύ σημαντική παράμετρος, για εκείνες τις περιοχές που έχουν στους κόλπους τους Πανεπιστημιακά Ιδρύματα(ΑΕΙ-ΤΕΙ), όπως καλή ώρα η ΑΜ-Θ με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και τα ΤΕΙ Δράμας-Καβάλας, είναι η άμεση διασύνδεση με την επιχειρηματική ταυτότητα της περιοχής.

Το πολυσυνέδριο κάλυψε κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό το στόχο του, που ήταν να αναδείξει την επιχειρηματική δυναμική της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης!


Οι επιχειρήσεις που βραβεύθηκαν, όπως, Εβροφάρμα, Coco MAT, Alfa Beta Roto, Παυλίδης Μάρμαρα-Γρανίτες, προηγουμένως αυτοπαρουσιάσθηκαν και μέσα σε λίγο χρόνο, ξετύλιξαν το όνειρό τους, την αγάπη για την επιχείρηση και τους εργαζομένους(σ.σ. πολύ σημαντική παράμετρος κι αυτή για την πορεία της) και πως η Καινοτομία αποτελεί το οξυγόνο της βιωσιμότητας της επιχείρησής τους και μάλιστα επανεπενδύουν σε αυτή.

Στον εκθεσιακό χώρο μπορούσε από κοντά κάποιος να δει και να θαυμάσει τα ερευνητικά και καινοτόμα επιτεύγματα του Δημοκρίτειου ΠανεπιστημίουΘράκης (ΔΠΘ) που φέτος γιορτάζει τα 40 χρόνια παρουσίας στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.
Το συνέδριο μεταδιδόταν ζωντανά με live streaming
στο web tv του ka-business.gr και το παρακολουθούσαν ζωντανά περισσότεροι από 1.300 άτομα από την web tv, ενώ 35.000 είναι οι αναγνώστες του που προέρχονται από τον Βιομηχανικό, Επιχειρηματικό, Τουριστικό, Εξαγωγικό, Ακαδημαΐκό, Ερευνητικό, Δημοσιογραφικό και Πολιτικό χώρο.

Δημήτρης Καζάκης ΕΠΑΜ «Ανάμεσα στο χάος του Σαμαρά και στο χάος του Τσίπρα η εκλογή του Ελληνικού λαού»

«Δεν επιτάσσει άμεσα αλλαγή στο τρέχον πολιτικό σκηνικό το αποτέλεσμα των Αυτοδιοικητικών εκλογών και των Ευρωεκλογών , με δυσοίωνες προοπτικές για τον Ελληνικό λαό», σχολίασε μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής, ο γενικός γραμματέας του Εθνικού Παλλαϊκού Μετώπου, Δημήτρης Καζάκης.
Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί αν, σύμφωνα με την πρόταση του ΕΠΑΜ, ενώνονταν όλες οι αντιμνημονιακές δυνάμεις, συγκροτώντας ένα ισχυρό αντιμνημονιακό πόλο, με ενωτική πολιτική, προς όφελος της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού.
Αντίθετα επικράτησαν τα διλήμματα του...Χάους της σταθερότητας του Σαμαρά και του Χάους της μη έμπνευσης εμπιστοσύνης για τη διαχείριση της κατάστασης και της θολότητας του στίγματος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επένδυσε και στην πόλωση, θυμίζοντας κατά πολύ τις σταθερές του ΚΚΕ, 'εγώ και ...κανείς άλλος'!
«Έχω πει πολλές φορές ότι η Χώρα μας τελεί υπό καθεστώς πραξικοπήματος, πλήρους ασυδοσίας. Ξέρετε τα πραξικοπήματα δεν γίνονται όλα με στρατιωτική καταστολή...γίνονται και με την κάλυψη των Δικαστών. Έχουμε επανειλημμένως καταπάτηση αποφάσεων Δικαστηρίων με πρόσφατα τη δικαίωση των Καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών και την μετατροπή του Μόλ των Αθηνών στις μεγάλες επενδύσεις, ενώ έχει κριθεί παράνομο από το Συμβούλιο της Επικρατείας...Αναρωτιέμαι γιατί ο αρμόδιος εισαγγελέας δεν κινήθηκε για τα βίντεο που έχει στην κατοχή του ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης και που όπως λέει αποδεικνύουν τις υπόγειες συνεργασίες μεταξύ ΝΔ και Χρυσής Αυγής...(σ.σ. Προφανώς θα ήταν απασχολημένος με τις διώξεις των κατοίκων στις Σκουριές Χαλκιδικής).
Αναρωτιέμαι για το γεγονός ότι για την καταπάτηση των αποφάσεων των Δικαστηρίων, δεν κινείται και δεν μιλάει για τις ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ της κυβέρνησης σύσσωμη η Αντιπολίτευση και ενισχύει την άποψη με την στάση της ότι, οι πολιτικοί τη γλιτώνουν πάντα;»
Για την εικόνα του Ελληνικού Κοινοβουλίου κατά τη συζήτηση της Ολομέλειας για την άρση της ασυλίας των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής που είναι στη φυλακή, σημείωσε ότι, είναι η τελείως αρμόζουσα. «Στην ουσία υπάρχει μια υπόγεια διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση για να μην μπουν άλλοι στη φυλακή».
Για το αν βλέπει εξάντληση της τετραετίας, ο κ. Καζάκης απάντησε ότι οι εξελίξεις θα είναι καυτές το φθινόπωρο όπου θα συζητηθεί η βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους, όπου στο θέμα αυτό, πέρα από την Δημόσια περιουσία που θα μπορούν να «αρπάζουν» οι δανειστές, θα ενταχθεί και η ΙΔΙΩΤΙΚΗ περιουσία...(σ.σ. και εδώ θα κλάψουν μανούλες και παιδιά...)
Τότε μήπως θα έλθει η ώρα να ξεσηκωθούν οι Έλληνες;
Προέκυψε το ερώτημα...Για να απαντήσει ο κ. Καζάκης:
«Το άσχημο στην υπόθεση που δεν αντιδράει ο Ελληνικός λαός είναι ότι έχει χάσει την αίσθηση και την έννοια της ΠΑΤΡΙΔΑΣ. Αν είχε αυτήν την αίσθηση, δεν θα άφηνε να φτάσουν τα πράγματα εδώ και θα έβαζε φρένο στα ξεπουλήματα των 55 φιλέτων του Ελληνικού Δημοσίου, του αιγιαλού κ.α. Θέλουν να πάρουν τη χώρα γιατί είναι οικόπεδο γωνία και θέλουν να ξεμπερδεύουν όπως, όπως με τους...ιθαγενείς... Πρέπει να αντιδράσει ο Ελληνικός λαός, ο λαϊκός παράγοντας, μόνο τότε θα αναγκασθεί η συμμορία-κυβέρνηση να παραιτηθεί...» σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Καζάκης.

Επικοινωνία Κουΐκ Παυλίδη για τις καταργήσεις Λιμενικών Σταθμών της Α-ΜΘ
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Επικεφαλής του Συνδυασμού εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ είχε νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον νεοεκλεγή Περιφερειάρχη, Γιώργο Παυλίδη για την κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Πρίνου Θάσου
Η επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία μου, με αφορμή την απάντηση που έδωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, με υπογραφή Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ότι κλείνει οριστικά ο Λιμενικός Σταθμός Πρίνου Θάσου.

«Είχαμε ανταλλαγή απόψεων για τους χειρισμούς σε ένα ζήτημα που «καίει» την Θάσο, αλλά το οποίο πρωτίστως στη παρούσα φάση, πρέπει να το χειριστεί ο νυν Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης.

Πάντως, με ιδιαίτερη ικανοποίηση, άκουσα την δεδομένη θέση του κ. Παυλίδη, η οποία - επί της ουσίας - είναι αντίθετη σε οτιδήποτε απαξιώνει την Περιφέρεια μας», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Κουΐκ.

Επιστολή διαμαρτυρίας από το Δήμαρχο Μαρώνειας-Σαππών για την κατάργηση του ΛΣ Μαρώνειας
Επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου για την κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Μαρώνειας, απέστειλε και ο Δήμαρχος Μαρώνειας-Σαππών, Ηλίας Ιωαννάκης. Σύμφωνα με αυτή ο Λιμενικός Σταθμός προσφέρει στην ευρύτερη περιοχή της Ροδόπης ύψιστη υπηρεσία. Για το λόγο αυτό οι κάτοικοι της περιοχής είναι ανάστατοι με την εξέλιξη αυτή και για μια φορά ακόμη η κεντρική διοίκηση δεν έλαβε υπόψη της την από έτους επιστολή την οποία στείλαμε τόσο στον αρμόδιο Υπουργό όσο και στον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, αλλά και τις τηλεφωνικές εκκλήσεις τις οποίες είχαν εκφράσει και στους τοπικούς βουλευτές.

Το μέλλον της ΕΒΖ επί τάπητος στο ΥΠΑΑΤ
Το μέλλον της ελληνικής τευτλοκαλλιέργειας και των τριών εργοστασίων ζάχαρης συζήτησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Θεόφιλος Λεονταρίδης, με το προεδρείο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι του σωματείου τευτλοπαραγωγών Βορείου Ελλάδος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μ. Κορασίδης, ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Α. Μποτός, καθώς και υπηρεσιακοί υπάλληλοι του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.
Τα κυριότερα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος ήταν η αύξηση της καλλιεργήσιμης έκτασης προκειμένου να καλύψουμε την εθνική ποσόστωση τα επόμενα τρία χρόνια.
Συνέχιση της λειτουργίας των τριών εργοστασίων ζάχαρης. Γι' αυτό μέσω της νέας ΚΑΠ στηρίζεται η τευτλοκαλλιέργεια με συνδεδεμένη ενίσχυση.
Άμεση πληρωμή της ολοκληρωμένης διαχείρισης ζαχαρότευτλων του 2012 και στη συνέχεια και του 2013.
Την παροχή συνδεδεμένης ενίσχυσης μέσω της νέας ΚΑΠ αλλά και την προώθηση συλλογικών δράσεων και σχημάτων, όπως οι ομάδες παραγωγών, με στήριξή τους μέσα από το δεύτερο πυλώνα της νέας ΚΑΠ,
Κατά τη συζήτηση διευκρινίστηκαν, επίσης, θέματα αναφορικά με τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ σε περιοχές με ζώνες έργων, τον τρόπο υπολογισμού της ασφαλιστικής εισφοράς, καθώς και τη νέα πρόταση του ΕΛΓΑ για αλλαγή της ασφαλιστικής πολιτικής στα ζαχαρότευτλα με μετατόπιση των ημερομηνιών κάλυψης των ζημιογόνων αιτιών από 1η Μαρτίου, στις 15 Φεβρουαρίου.

Το Σχέδιο Νόμου του ΥπΑΑΤ για την Ανάπτυξη Υδατοκαλλιεργειών
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, παρουσίασε στους εισηγητές των κομμάτων και στα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, το Σχέδιο Νόμου του ΥπΑΑΤ για την Ανάπτυξη των Υδατοκαλλιεργειών.
Το Σχέδιο Νόμου για την Ανάπτυξη των Υδατοκαλλιεργειών, έρχεται ως απόρροια του Στρατηγικού Σχεδιασμού που προωθεί το Υπουργείο για το μέλλον του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας, δηλαδή τη Γεωργία, την Αλιεία και τις Υδατοκαλλιέργειες και για τη μετάβαση σε μια βιώσιμη πρωτογενή παραγωγή, ανταγωνιστική σε διεθνές επίπεδο, που θα στηρίζεται στην καινοτομία και την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τόνισε ότι πρόκειται για ένα Σχέδιο Νόμου Αναπτυξιακού χαρακτήρα που αποσκοπεί στο να ορίσει ένα σαφές θεσμικό πλαίσιο που θα περιλαμβάνει, τόσο την περιβαλλοντική διάσταση του κλάδου και τον ελεγκτικό τομέα, όσο και τα εργαλεία, τις δράσεις και τις καινοτομίες, με τα οποία θα μπορέσει να αναπτυχθεί περαιτέρω ο κλάδος.
Επιπλέον, επεσήμανε ότι το Σχέδιο Νόμου είναι πολύ σημαντικό, όχι μόνο για τις Ιχθυοκαλλιέργειες, αλλά και για τις οστρακοκαλλιέργειες, τις φυκοκαλλιέργειες και την καλλιέργεια σπόγγων, καρκινοειδών και άλλων ειδών, τα νέα είδη δηλαδή, κάτι το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του στρατηγικού σχεδιασμού του ΥπΑΑΤ.

Ερώτηση ΚΚΕ για το ληστρικό τιμοκατάλογο του Γαία ΕΠιχειρείν

Κοινοβουλευτική Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο Βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης με θέμα τον τιμοκατάλογο που κυκλοφορεί και απαιτεί από τους αγρότες για τις δηλώσεις ενισχύσεων στον ΟΣΔΕ η εταιρεία Gaia Επιχειρείν είναι «ληστρικός».
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός,
Αν έχει υπόψη του το «ληστρικό» τιμοκατάλογο και τι μέτρα θα πάρει, ώστε να είναι δωρεάν η υπηρεσία εξυπηρέτησης για τη δήλωση του ΟΣΔΕ για τον αγρότη και να επιστραφούν άμεσα τα ποσά που έχουν εξαναγκαστεί να πληρώσουν.
Τι ενέργειες θα κάνει για να σταματήσει την εκβιαστική και ταυτόχρονα παράνομη διαδικασία αρπαγής υπογραφών εξουσιοδότησης, ώστε να μπορούν να τραβούν χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς των ενισχύσεων των αγροτών οι εκπρόσωποι της Gaia Επιχειρείν και άλλων φορέων και να προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα των αγροτών.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από την ΕΛΜΕ στα σεμινάρια των διευθυντών για την αξιολόγηση
Σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το 3ο Λύκειο, όπου θα γίνονται τα σεμινάρια των Διευθυντών και Διευθυντριών για την ατομική αξιολόγηση, προγραμματίζει η ΕΛΜΕ Ξάνθης.Τα σεμινάρια γίνονται την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη και η ολοκλήρωσή τους είναι απαραίτητη προϋπόθεση, σύμφωνα με το σχετικό νόμο, προκειμένου να υλοποιηθεί η ατομική αξιολόγηση.
Η ΕΛΜΕ καλεί τα μέλη της σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην αξιολόγηση και τονίζει προς τους εκπαιδευτικούς να είναι σε επιφυλακή καθώς σε περίπτωση που μετακινηθεί η ημερομηνία των επίμαχων σεμιναρίων θα αλλάξουν και οι ημερομηνίες των κινητοποιήσεων.

Κινητοποίηση του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης για την αξιολόγηση
Με θέμα «Αποτροπή των σεμιναρίων για την αξιολόγηση», ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης κοινοποιεί τα ακόλουθα:
Τα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων χαιρετίζουμε την αποφασιστικότητα των συναδέλφων μας, που με την αγωνιστική στάση τους στις 2 και 3 Ιουνίου 2014 απέτρεψαν την επιμόρφωση των στελεχών εκπαίδευσης για την αξιολόγηση-χειραγώγηση.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με την ίδια αποφασιστικότητα να ακυρώσουμε και πάλι στην πράξη τους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και την εφαρμογή της αξιολόγησης που μοναδικό στόχο έχει την κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων, τη μισθολογική-βαθμολογική καθήλωση και τις απολύσεις των εκπαιδευτικών.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουμε μαζί τον αγώνα με συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αποτροπή της επιμόρφωσης των στελεχών εκπαίδευσης, στο χώρο πραγματοποίησης των σεμιναρίων-3ο γενικό λύκειο Ξάνθης, την Τρίτη 10 Ιουνίου και Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014 και ώρα 14:30.Τους διευθυντές των σχολείων να μην πάρουν μέρος στα σεμινάρια αξιολόγησης και να αγωνιστούν ενάντια στην εφαρμογή της.
Κηρύσσουμε, επίσης, 2ωρη στάση εργασίας για τις ίδιες μέρες τις δύο (2) τελευταίες ώρες (2 μ.μ έως 4 μ.μ.) του απογευματινού κύκλου ώστε να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι να συμμετέχουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Συμφωνία συμβολαιακής γεωργίας της Τράπεζα Πειραιώς με τη ΣΕΚΕ
Μια συμφωνία στρατηγικής σημασίας για το μέλλον του κλάδου προχώρησε η «Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδας -ΣΕΚΕ Α.Ε.» με την Τράπεζα Πειραιώς.Αυτό το νέο πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας αφορά τους παραγωγούς καπνού των Νομών Θεσσαλονίκης, Ξάνθης, Δράμας, Πιερίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.
H χρηματοδοτική πρόταση της Συμβολαιακής Γεωργίας για την καλλιέργεια του καπνού, αναφέρεται ουσιαστικά στην ορθολογική οργάνωση και στην οικονομική στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας και καλύπτει ολόκληρη την αλυσίδα από τον παραγωγό μέχρι την επεξεργασία και την πώληση των προϊόντων από την ένωση.Η «Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδος – ΣΕΚΕ Α.Ε.», δραστηριοποιείται από το 1947, διαθέτει σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και αποθήκευσης καπνών ανατολικού τύπου και Βιρτζίνια στην Ξάνθη, εξάγει σε 28 χώρες του κόσμου και είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που προχώρησε σε παραγωγή πιστοποιημένων βιολογικών καπνών στην περιοχή της Σταυρούπολης Ξάνθης.
Όλη της η δραστηριότητα υλοποιείται σε Συνεταιριστική Βάση, με στόχους την ανάπτυξη της καπνοπαραγωγής, την διεύρυνση των εξαγωγών και τη βελτίωση του εισοδήματος των καπνοπαραγωγών.Μέσω του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς, ο παραγωγός έχει στη διάθεσή του την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζεται, αλλά και εγγυημένη πληρωμή της παραγωγής που έχει συμφωνήσει να παραδώσει στην ένωση.Το πρόγραμμα καλύπτει όλη την παραγωγική, εφοδιαστική και μεταποιητική αλυσίδα του αγροτικού προϊόντος υποστηρίζοντας συντεταγμένα την επωφελή συνεργασία παραγωγών και ένωσης.
Με την υλοποίηση της νέας αυτής συνεργασίας, πιστοποιείται η σταθερή βούληση της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη και ενθάρρυνση κάθε υγιούς παραγωγικής προσπάθειας στον τομέα της οικονομίας.
ΠΗΓΗ:iefimerida

Αιτήσεις στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου μέχρι τις 31 Ιουνίου
Μήνας υποδοχής αιτήσεων για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς είναι ο Ιούνιος, κάτι που αφορά και στο δήμο Ξάνθης που ήδη άρχισε να δέχεται αιτήσεις από τους εργαζόμενους γονείς.Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας Γιώργος Παπασταματίου θα πρέπει όλοι όσοι ενδιαφέρονται να σπεύσουν να καταθέσουν τα απαραίτητα έγγραφα έγκαιρα.Οι αιτήσεις, που κατατίθενται μέχρι τις 30 Ιουνίου αφορούν τα παιδιά που φοίτησαν ήδη μία χρονιά και αυτά που θα φοιτήσουν για πρώτη φορά. Ανάμεσα στις προϋποθέσεις που θέτουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί είναι να εργάζεται η μητέρα καθώς στις περιπτώσεις άνεργων μητέρων, είναι πολύ σπάνιες.Μάλιστα σημαντικό εργαλείο τόσο για το δήμο όσο και για τους γονείς αποτελεί και το ΕΣΠΑ στο οποίο συμμετέχει για τέταρτη χρονιά ο δήμος Ξάνθης όπως και οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί της πόλης. Σύμφωνα με τον Γ. Παπασταματίου, όταν θα γίνει η προκήρυξη της ΕΕΤΑΑ για το πρόγραμμα «Εναρμόνισης Επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής» θα δoθούν θέσεις και από το Δήμο. Όμως θα πρέπει μέσα στον Ιούνιο να γίνουν οι αιτήσεις στους Παιδικούς Σταθμούς, ακόμη και αν περιμένουν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα.

Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών στη Σταυρούπολη το τριήμερο 7-9 Ιουνίου
Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σταυρούπολης «Ορφέας» διοργανώνει το π1ο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών στη Σταυρούπολη το τριήμερο 7-9 Ιουνίου
Αναλυτικό ημερήσιο πρόγραμμα
Κυριακή 08 Ιουνίου 2014
10:30 Επίσκεψη στον Μακεδονικό Τάφο στα Κομνηνά
12:30 έως 14:30 Χοροί και τραγούδια των Κυκλάδων Εισήγηση – Διδασκαλία: Λιάρος Γεώργιος
14:45 έως 16:45 Χοροί και τραγούδια Υπάτης Φθιώτιδας Εισήγηση – Διδασκαλία: Πουγκακιώτης Απόστολος
17:00 έως 19:00 Χοροί και τραγούδια της Κρήτης Εισήγηση – Διδασκαλία: Νίκος Κατσιρντάκης
19:15 έως 21:15 Χοροί και τραγούδια της Δυτικής Θράκης Εισήγηση – Διδασκαλία: Γκορόγιας Ιωαννης
21:30 Γλέντι στον προαυλιο χωρο του ξενοδοχείου ΝΕΜΕΣΙΣ https://www.facebook.com/hotelnemesi?fref=ts με τους μουσικούς: Αλέξανδρος Παπαγεωργόπουλος – κλαρίνο Στράτος Πασόπουλος – καβάλι, τραγούδι Νταβλιάκος Γιώργος – γκάιντα Δημήτρης Αβραμίδης – βιολί Σταμάτης Πασόπουλος – ακορντεόν, λαούτο Στάθης Παρασκευόπουλος – κρουστά
Δευτέρα 09 Ιουνίου 2014 Εκκλησιασμός στο εκκλησάκι του Αγίου Πνεύματος στην Σταυρούπολη. 12:00 Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Σταυρούπολης 13:00 Βόλτα με τα άλογα στον Ποταμό Νέστο. Σημείωση: Η διανυκτέρευση θα γίνει στο Ξενοδοχείο ΝΕΜΕΣΙΣ στα Κομνηνά Ξάνθης https://www.facebook.com/hotelnemesi?fref=ts
Για περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα της οργανωτικής επιτροπής:
6976904887 – 6976904788 – 6983803340 καθώς και στα mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αστυνομικό Δελτίο:

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης σε βάρος 2 ασφαλιστικών εταιρειών και 104 ιδιωτών
Εξιχνιάστηκε ύστερα από πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, υπόθεση απάτης σε βάρος 2 ασφαλιστικών εταιρειών και 104 ιδιωτών.
Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος 50χρονου ημεδαπού, για τα αδικήματα της απάτης, της πλαστογραφίας και της κλοπής.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 50χρονος, ασκώντας το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου, διέπραξε απάτες σε βάρος δύο ασφαλιστικών εταιρειών και 104 πελατών του, καταρτίζοντας πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτων.
Αναλυτικότερα, ο δράστης, με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων, είτε κατάρτιζε πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια, είτε νόθευε γνήσια κενά ασφαλιστήρια συμβόλαια, που είχε αφαιρέσει από τα γραφεία ασφαλιστικής εταιρείας, με την οποία συνεργαζόταν στο παρελθόν και στη συνέχεια τα διέθετε στους ανυποψίαστους πελάτες του ως γνήσια, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Στο πλαίσιο της εγκληματικής του δράσης, που προσδιορίζεται από το 2011, ο 50χρονος κατάφερε να εξαπατήσει 104 ιδιώτες, στους οποίους εξέδωσε 146 πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτων των δύο εταιρειών, αποκομίζοντας από αυτούς, διάφορα χρηματικά ποσά.
Το ύψος της ζημίας για τις εταιρείες και τους ιδιώτες ξεπερνάει τις 40.000 ευρώ. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο γραφείο του δράστη, στη Δράμα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
1 φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
1 εκτυπωτής
1 πολυμηχάνημα
146 πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια
26 κενά γνήσια ασφαλιστήρια συμβόλαια
1 πλαστή πράσινη κάρτα
3 μπλοκ αποδείξεων
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας, ενώ η προανάκριση και οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54