Τετραήμερο εκδηλώσεων στην Καλαμάτα για την επέτειο του «μαύρου» στην ΕΡΤ

Αρχίζει αύριο το τετραήμερο εκδηλώσεων για τη «μαύρη» επέτειο της συμπλήρωσης ενός χρόνου από το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ, στις 11 Ιουνίου 2011, που διοργανώνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Καλαμάτας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, από τις 7 αύριο το απόγευμα η ΕΡΑ Καλαμάτας θα αναμεταδίδει από τους 107,2 μεγάκυκλους στα FM, τις εκδηλώσεις που θα γίνουν έξω από το Ραδιομέγαρο, στην Αγία Παρασκευή, στην Αθήνα.

• Στις 8:30 το βράδυ θα αρχίσει συναυλία με το συμμετοχή τοπικών μουσικών σχημάτων, («Αδέσποτοι», «Διπλοπενιές»). Θα συμμετέχουν επίσης ο Βαγγέλης Δούβαλης και ο Κώστας Γκουζούνης.

Την Πέμπτη στις 8:30 το βράδυ θα γίνει η προβολή του ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Το χαμένο σήμα της Δημοκρατίας».Πρόκειται για μια ταινία που ξεκινά με το «μαύρο» που η συγκυβέρνηση έριξε στην ΕΡΤ, στις 11 Ιουνίου του περασμένου χρόνου και συνεχίζει με τους αγώνες, τις μεγάλες κινητοποιήσεις και τις άλλες δράσεις των εργαζομένων, που ακολούθησαν.

Την Παρασκευή στις 8:30 το βράδυ θα ξεκινήσει η συζήτηση για την ΕΡΤ, την ΕΡΑ Καλαμάτας, την ΕRT OPEN και την προσφορά τους με προσκεκλημένους εκπροσώπους των τοπικών αυτοδιοικητικών, συνδικαλιστικών, πολιτιστικών, κοινωνικών και άλλων φορέων.
• Θα ακολουθήσει συναυλία με τοπικό συγκρότημα

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το Σάββατο. Στις 8:30 το βράδυ θα ξεκινήσει συζήτηση για το «μαύρο» στην ΕΡΤ, τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις, τις αντισυνταγματικές εκτροπές, τη Δημοκρατία κ.λπ. Προσκεκλημένοι – ομιλητές ειδικοί στον τομέα των ΜΜΕ, συνάδελφοι δημοσιογράφοι της ΕRΤ OPEN, εφημερίδων και άλλων μέσων ενημέρωσης.

Όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο χώρο που βρίσκεται η ΕΡΑ Καλαμάτας στο Ανατολικό Κέντρο και θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΑ Καλαμάτας και διαδικτυακά από την ΕRT OPEN.


Στο χώρο θα λειτουργεί όλες τις ημέρες έκθεση φωτογραφίας από τους αγώνες των εργαζομένων στη διάρκεια του χρόνου που πέρασε από το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στην ΕΡΑ Καλαμάτας καλούν τους πολίτες να συμμετέχουν αγωνιστικά στις εκδηλώσεις, να καταδικάσουν για μια ακόμη φορά το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ .και να απαιτήσουν την επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με δημοκρατία, διαφάνεια, αντικειμενικότητα, ανεξαρτησία και όχι κάτω από την «εποπτεία» - μέσω «Digea» - των ιδιωτών «βαρόνων» της ενημέρωσης.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54