Mειώσεις μισθών από τους κλινικάρχες - απεργία στο ΙΑΣΩ

H οικονομική κρίση εγκυμονεί κινδύνους αλλά μόνο για τους εργαζόμενους. Αντίθετα, για τους κλινικάρχες η οικονομική κρίση μπορεί να σημαίνει υπερκέρδη και επενδύσεις από τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζομένων.
ρεπορτάζ από τον αλληλέγγυο στον αγώνα της ΕΡΤ: Θωμά Σίδερη

Για πρώτη φορά, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού μαιευτηρίου ΙΑΣΩ, μία από τις μεγαλύτερες ιατρικές μονάδες της χώρας, προχώρησαν την Τετάρτη 11/6 σε απεργία αντιδρώντας στις κατακόρυφες μειώσεις των μισθών τους που επιχειρεί η διοίκηση του νοσοκομείου, καθώς και στην πλήρη περικοπή των επιδομάτων που λαμβάνουν.

Το νοσοκομείο λειτούργησε με προσωπικό ασφαλείας, ενώ το σύνολο των εργαζομένων βρίσκεται στο προαύλιο του ΙΑΣΩ, υψώνοντας πανό και δηλώνοντας με κατηγορηματικό τρόπο  δεν πρόκειται να επιστρέψουν στη δουλειά τους αν δεν ικανοποιηθούν πλήρως τα αιτήματά τους.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Παναγιώτης Μαυροειδής καταγγέλλει ότι η ένωση κλινικαρχών έχει προαποφασίσει μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων που σε αρκετές περιπτώσεις αγγίζουν ακόμα και το 50%, ενώ προσπαθούν να επιβάλουν μισθούς, μειωμένους κατά 15% από τον βασικό μισθό, καταργώντας αυθαίρετα όλα τα νόμιμα επιδόματα που ελάμβαναν οι εργαζόμενοι.

Ο κος Μαυροειδής επισημαίνει ότι ο σύλλογος εργαζομένων στο ΙΑΣΩ επιδιώκει άμεσα συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και με τον υπουργό Εργασίας, προκειμένου να υπογραφεί νέα συλλογική σύμβαση εργασίας που να διασφαλίζει τον μισθό των εργαζομένων και να μην τους καταδικάζει στην απόλυτη φτώχεια.


Πηγή: http://treno.gr/archives/6129
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54