H καλή μέρα φάνηκε από το πρωί

Oι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, οι αγωνιζόμενοι κλαδοι εργαζομένων και οι αλληλέγγυοι, συνεχίζουν τη μάχη.

Από το πρωί της 11ης Ιουνίου 2014 φάνηκε ότι ένα χρόνο μετά, η λαίκή απαίτηση είναι να φύγουν όσοι ρίχνουν μαύρο στις ζωές των εργαζομένων και να ξανανοίξει η ΕΡΤ. "Τίποτα τίποτα δεν μας σταματά, την ΕΡΤ θα την ανοίξουμε χωρίς το Σαμαρά", φώναζαν οι διαδηλωτές στους δρόμους της Αθήνας. Στα πλαίσια στάσης εργασίας 12-4μμ από όλα τα σωματεία των ΜΜΕ, έγινε προσυγκέντρωση έξω από την ΕΣΗΕΑ και ακολούθως οι διαδηλωτές έφτασαν στην πλ. Κλαυθμώνος ενώθηκαν με εργαζόμενους στα νοσοκομεία, "διαθέσιμους" εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους σε άλλους τομείς του δημοσίου, εργαζόμενους στα ΑΕΙ και με κατάληξη το υπουργείο Οικονομικών, όπου έγιναν ένα με τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες.

Οι εικόνες που έρχονται από την επαρχία είναι αντίστοιχες. Οι συνάδελφοι από την ΕΡΑ Πάτρας μας ενημερώνουν ότι: "Πλήθος κόσμου βρέθηκε από νωρίς το απόγευμα στο προαύλιο της ΕΡΑ Πάτρας στο Δασύλλιο, για να εκφράσει την συμπαράσταση του στους αγωνιζόμενους εργαζομένους που παραμένουν εδώ και ένα χρόνο στις επάλξεις παράγοντας ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης μίλησαν οι: η δημοσιογράφος της ΕΡΑ Πάτρας Αγγελική Ανυφαντή, ο Πρόεδρος του απερχόμενου δημοτικού συμβουλίου  κ.Κώστας Μπουρδούλης, ο νέος Δήμαρχος Πατρέων κ.Κώστας Πελετίδης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών ο κ.Γιώργος Παναγιωτάκης κ.α.
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, συμμετείχουν καλλιτεχνικά οι: η Ρεμπέτικη Ορχήστρα του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ, ο κ.Κώστας Παναγόπουλος, το Μεγάλο Χορευτικό του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών. Ο Αγώνας στο δασύλλιο, το κάστρο ''οξυγόνου'' για αληθινή ενημέρωση, συνεχίζεται μέχρι την τελική νίκη".

Tέλος σταχυολογούμε από τα μηνύματα που λάβαμε, το ακόλουθο (τα πλήρη στοιχεία στη διάθεσή μας) του Ν.Ζ.:
"Συγχαρητήρια. Αυτο που κάνατε ήταν ένα κατόρθωμα. Μπορεί τα γερόντια στα καφενεία και οι οι νέοι στις καφετέριες να μη σας παρακολούθησαν όλο αυτό το χρόνο και να μη σας συμπαράστάθηκαν προσωπικά και πολιτικά,  όμως κάποια στιγμή θα νοιώσουν τον αγώνα σας και την προσφορά σας στη δημοκρατία και στην αξιοπρέπεια του ¨Ελληνα.
Συγχαρητήρια και πάλι και καλή δύναμη για τη συνέχεια του αγώνα σας που πιστεύω ότι σύντομα θα δικαιωθεί".





Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12/06/2014 - 07:33