Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου - Ν. Αιγαίου

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΕΣ ΡΟΔΟΥ ΚΩ. ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Δ.ΓΑΚΗΣ- Ν.ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ

 

Να δοθούν άμεσα και συγκεκριμένες λύσεις στα προβλήματα στελέχωσης και οργάνωσης των Ειδικών Ιατρείων στα περιφερειακά αεροδρόμια της νησιωτικής χώρας, ζητούν με ερώτησή τους στη Βουλή ο Δημήτρης Γάκης και ο Νίκος Μιχαλάκης. Συγκεκριμένα ζητούν «να ληφθούν άμεσα μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία των Ιατρείων στους διεθνείς αερολιμένες Ρόδου και Κω» αναφέροντας ότι Οι Κρατικοί Αερολιμένες Ρόδου «Διαγόρας» και Κω «Ιπποκράτης», αποτελούν δύο από τις σημαντικότερες πύλες εισόδου στο Ανατολικό Αιγαίο. Οι διεθνείς αφίξεις και οι πτήσεις εσωτερικού, καθιστούν τα αεροδρόμια της Ρόδου και της Κω κομβικά σημεία εισόδου για τον τουρισμό και τις μεταφορές αγαθών στη Δωδεκάνησο. Παρά τις συνεχείς δεσμεύσεις των αρμοδίων υπουργών για τη βελτίωση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών στους εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες, οι διεθνείς αερολιμένες Ρόδου και Κω βρίσκονται συχνά στην αρνητική επικαιρότητα.
Οι βουλευτές ρωτούν τους αρμόδιους.  Σε ποιά μέτρα προτίθενται να προβούν άμεσα για να διασφαλιστεί η εύρυθμη και επί 24ώρου βάσεως λειτουργία των Ιατρείων στους Κρατικούς Αερολιμένες Ρόδου και Κω, με επαρκή στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο πλαίσιο του ΠΕΔΥ;και αν Προτίθενται να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την εφαρμογή της σχετικής ΚΥΑ σε όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια της νησιωτικής χώρας που προβλέπεται/έχει συσταθεί η λειτουργία Ειδικού Περιφερειακού Ιατρείου (ΕΠΙ);


ΜΕ 31 ΕΠΟΧΙΚΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΡΟΔΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ

Με 31 επιπλέον εποχικούς πυροσβέστες ενισχύονται οι υπηρεσίες της Πυροσβεστικής και τα Κλιμάκια στα Δωδεκάνησα, όπως αναφέρει ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης σε απάντησή του προς τον Βουλευτή Δωδεκανήσου της ΝΔ , Μάνο Κόνσολα, που είχε καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή.
Οι 31 πυροσβέστες, θα τοποθετηθούν εντός του Ιουνίου στην Π.Υ. Κ/Α Ρόδου, στο Π.Κ. Λίνδου, στο Π.Κ. Απόλλωνα και στο Π.Κ. Καρπάθου.
Ο Βουλευτής είχε ζητήσει την ενίσχυση των υπηρεσιών με το αναγκαίο προσωπικό, την προμήθεια νέου και σύγχρονου εξοπλισμού ενώ είχε προτείνει, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρπάθου σε σταθμό αλλά και την ίδρυση Πυροσβεστικών Κλιμακίων στην Καρδάμαινα της Κω και στα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου.
Για το τελευταίο, στην απάντησή του προς τον κ. Κόνσολα, ο Υπουργός τονίζει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια συνολική μελέτη αναδιοργάνωσης της δομής και των υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος, στο πλαίσιο της οποίας εξετάζονται και οι προτάσεις που κατέθεσε ο Βουλευτής.

''ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΩ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΦΟΒΙΣΩ''

Δεν ήθελα να τον σκοτώσω αλλά να τον φοβίσω» φέρεται να είπε ο 35χρονος Βούλγαρος που κατά την ΕΛΑΣ είναι ο βασικός ύποπτος για τον φόνο του 65χρονου μικροπωλητή Ηλία Φανούρη.τη προηγούμενη Παρασκευή στη Παλιά Πόλη της Ρόδου.
Ο 35χρονος που συνελήφθη στο Πολύγυρο της Χαλκιδικής μαζί με 37χρονη ομοεθνή του, με την οποία διατηρούσε σχέση ο άτυχος πωλητής ,φέρονται να μαχαίρωσαν τον 65χρονο και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στο σπίτι του, για να εξαφανίσουν τα ίχνη της εγκληματικής τους πράξης. .
Οι δύο συλληφθέντες απολογούνται σήμερα στην ανακρίτρια Πλημμελειοδικών Ρόδου.και σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, το θύμα , ιδιαίτερα αγαπητό στη τοπική κοινωνία γνωστός ως ''Μπρούνο'' από τη συμμετοχή του στο Ντοκιμαντέρ ''Οι Κολοσσοί του Έρωτα'',φέρεται να έπεισε την 37χρονη να αυτονομηθεί από τον 35χρονο συμπατριώτη της, γεγονός το οποίο προκάλεσε και τη σύγκρουση μεταξύ των δύο ανδρών .το μοιραίο εκείνο βράδυ.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 41ΧΡΟΝΗ ΜΕ ΜΙΣΟ ΚΙΛΟ ΗΡΩΙΝΗΣ ΣΕ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ.

Συνελήφθη χθες το απόγευμα στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, μια 41χρονη ημεδαπή κατηγορούμενη για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση 496 γραμμ. ηρωίνης.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμη τρία άτομα (δυο ημεδαπούς και ένα υπήκοο Αλβανίας) οποίοι αναζητούνται. Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας και την αξιολόγηση των στοιχείων της υπόθεσης εξακριβώθηκε ότι η δράστιδα ενεργώντας κατ' εντολή του Αλβανού, μετέβη αεροπορικώς στη Ρόδο τη προηγούμενη Τρίτη και παρέλαβε από μεταφορική εταιρία, ως δέμα, φούρνο μικροκυμάτων, μέσα στον οποίο υπήρχε κρυμμένη η ηρωίνη.
Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι, η 41χρονη έχοντας σκοπό να διακινήσει -εμπορευτεί την ηρωίνη στο νησί της Ρόδου ήρθε σε επαφή με ημεδαπό στον οποίο παρέδωσε άγνωστη ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΝΕΤΑΙ Ο ΚΩΔΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
1η-2η ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Ολοκληρώθηκαν χθες οι πανελλήνιες εξετάσεις και των ΕΠΑ.Λ και από σήμερα θα μπορούν οι μαθητές να προσέρχονται στο σχολείο τους για να πάρουν τον κωδικό ασφαλείας που είναι απαραίτητος για να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (Μ.Δ.) από τις 24/6 μέχρι και τις 14/7/2014.
ΠΡΟΣΟΧΗ. Εφιστούν οι Δ/ντες των Σχολείων γιατί φέτος θεσπίστηκε η διαδικασία του 10% και για την ομάδα Α των ΕΠΑ.Λ. (εξεταζόμενοι σε 4 μαθήματα, εισαγωγή στα ΤΕΙ)
Στις ίδιες λοιπόν ημερομηνίες μπορούν να προσέρχονται οι απόφοιτοι που συμμετείχαν στις πανελλήνιες το 2012 ή το 2013, για να πάρουν και αυτοί τον δικό τους κωδικό. Θα έχουν και αυτοί την δυνατότητα να υποβάλουν Μ.Δ. με την βαθμολογία της τελευταίας τους εξέτασης και να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στα ΤΕΙ χωρίς να έχουν συμμετάσχει στις φετινές πανελλήνιες!
Εντωμεταξύ την 1η Ιουλίου ή το αργότερο στις 2 του μηνός θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας οι βαθμολογίες των εφετινών υποψηφίων για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.
Όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, η αποστολή των αποκομμάτων και των καταστάσεων με τις βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων που διαγωνίστηκαν στις πανελλαδικές εξετάσεις προς τα Λύκεια προγραμματίζεται πιθανότατα για την Κυριακή 29 Ιουνίου, ώστε οι βαθμοί να ανακοινωθούν στα σχολεία την 1η ή το αργότερο τη 2α Ιουλίου.

ΤΟ ΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ 19ΧΡΟΝΗ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ

Το βιασμό της από τέσσερις άνδρες κατήγγειλε χθες 19χρονη Γερμανίδα στον Αστυνομικό Σταθμό Αφάντου της Ρόδου. Οι τέσσερις άνδρες, πρώτες πρωινές ώρες χθες στο Φαληράκι, τη παρέσυραν σε νέο ανεγειρόμενη οικοδομή και την βίασαν. Οι δράστες αναζητούνται.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΩ ΚΑΙ ΡΟΔΟΥ
70 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

Στην Κω και στην Ρόδο θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις μνήμης του ολοκαυτώματος των Εβραϊκών κοινοτήτων της Δωδεκανήσου με την ευθύνη της εβραϊκής διαχειριστικής επιτροπής της Ρόδου, και του Κεντρικού Ισραηλίτικου Συμβουλίου.
Αντιπροσωπεία από την Επιτροπή και το Συμβούλιο επισκέφθηκαν τη Κω προκειμένου να επιμεληθούν των εργασιών συντήρησης του Εβραϊκού Νεκροταφείου και των παρεμβάσεων στα υπάρχοντα μνημεία μεταξύ αυτών και κατασκευής μαρμάρινης επιγραφής για τους Εβραίους της κοινότητας Κω που εξοντώθηκαν στο ολοκαύτωμα πριν από 70 χρόνια.

ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΙΑ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΕΠΙ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ Γ.ΚΥΡΙΤΣΗ ΤΟ 2009

Δικάζονται σήμερα Παρασκευή ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Μαρίνας Κω και ο διευθύνων σύμβουλος της Μαρίνας Κω του 2009 επί προεδρίας Γ.Κυρίτση,για παράβαση καθήκοντος και απιστία αφού σύμφωνα με το κατηγορητήριο προέβησαν αυθαίρετα στην απασχόληση στην Μαρίνα Κω 3 ατόμων.
Η καταγγελία στηρίζεται σε αναφορά προς την εισαγγελία Κω από την Ανθρώπινη Κω και τον επικεφαλής της Αλκιβιάδη Χατζηνικολάου (ο οποίος θα είναι και ο βασικός μάρτυρας, μαζί με τον δικηγόρο της Μαρίνας και τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας, )για μια σειρά στοιχείων ένα εκ των οποίων αφορούσε και παράνομη απασχόληση.

ΔΥΟ ΠΛΩΤΕΣ ΠΡΟΒΛΗΤΕΣ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΩ-ΚΕΦΑΛΟΥ

Ολοκληρώθηκε η προμήθεια δύο πλωτών προβλητών 30μ., οι οποίες θα τοποθετηθούν στα λιμάνια Μανδρακίου Κω και Κεφάλου.
Οι εργασίες τοποθέτησης θα γίνουν:από σήμερα έως τη Κυριακή για
το λιμάνι στο Μανδρακί Κω και από Δευτέρα μέχρι τη Τετάρτη στο λιμάνι της Κεφάλου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΛΟ

41 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑ

ΟΗΕ ..''ΣΤΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΜΕΤΑ ΤΟ Β! ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ''

Συνεχίζεται η είσοδος ταλαιπωρημένων και εξαθλιωμένων μεταναστών, στα νησιά της Δωδεκανήσου,.41 ακόμη πρόσφυγες εντοπίστηκαν το πρωί σε παραλία της Τήλου..και φιλοξενούνται στο νησί μέχρι να ολοκληρωθεί η διοικητική διαδικασία και να αφεθούν ελεύθεροι.
Για πρώτη φορά από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο αριθμός των εκτοπισμένων που εγκαταλείπουν τις εστίες τους σ' όλο τον κόσμο εξαιτίας συγκρούσεων και κρίσεων ξεπέρασε το όριο των 50 εκατομμυρίων, σύμφωνα με μια έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Οι μισοί είναι παιδιά και πολλοί που παγιδεύτηκαν σε συγκρούσεις ή διώξεις τις οποίες οι παγκόσμιες δυνάμεις αποδείχθηκαν ανίκανες να προλάβουν ή να τερματίσουν, αναφέρει η Αρμοστεία στην ετήσια έκθεσή της με τίτλο «Παγκόσμιες Τάσεις».
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ ζητά αύξηση των κέντρων υποδοχής, τέλος στην κράτηση προσφύγων στα αστυνομικά τμήματα και περαιτέρω στελέχωση της Υπηρεσίας Ασύλου.. Επιπλέον καλεί την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πρόσφατη απόφαση παράτασης της διοικητικής κράτησης των αλλοδαπών πέραν του 18μηνου
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54