Επιστολή Δημάρχου Σύρου - Ερμούπολης προς τον Πρωθυπουργό για την αποκατάσταση των ομολογιούχων αποταμιευτών

Την αποκατάσταση των ομολογιούχων Σύρου ζητά με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό της χώρας ο Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης:

"Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ

Έχουν παρέλθει 21 μήνες περίπου από τότε που τουλάχιστον 15.000 οικογένειες, έχασαν τις αποταμιεύσεις τους, τις οποίες είχαν τοποθετήσει έπειτα από πρόσκληση του ΟΔΔΗΧ, σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.

Οι ομολογιούχοι της Σύρου, οι οποίοι ανέρχονται σε αρκετές δεκάδες, μου ανέθεσαν να σας μεταφέρω την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, εξ αιτίας της ένταξής τους στο PSI+, δηλαδή στο γνωστό ως “κούρεμα” των ελληνικών ομολόγων.

Η ένταξή τους στο PSI+ τους κατέστησε σε δυσχερέστερη θέση σε σχέση με τους λοιπούς Έλληνες γιατί ενώ όλοι οι Έλληνες εισέφεραν με μειώσεις μισθών, φορολογία, απολύσεις κ.λ.π., εκείνοι είναι οι μόνοι οι οποίοι απώλεσαν και τις αποταμιεύσεις τους.

Γι αυτούς τους λόγους παρακαλώ εσάς προσωπικά κύριε Πρόεδρε να κάνετε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να ξεπεραστούν όλα τα νομικά και οικονομικά προβλήματα και να αποκατασταθούν οι ομολογιούχοι, οι οποίοι δεν συμμετείχαν με τη συγκεκριμένη τους επιλογή σε κάποιο είδος τυχερού παιχνιδιού. Απλά και μόνο εμπιστεύθηκαν τους νόμους και τους κανόνες που η ίδια η χώρα τους είχε θέσει".

Με εκτίμηση

Γιάννης Δεκαβάλλας

Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27/06/2014 - 14:28