Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ

Την Παρασκευή 4 Ιουλίου, στο Ηρώδειο, τα Επτανησιακά Σωματεία της Αθήνας και το Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου διοργανώνουν μεγάλη πανηγυρική εκδήλωση με την ευκαιρία της επετείου των 150 χρόνων από την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα και με τίτλο «Νύχτα γιομάτη θαύματα, νύχτα σπαρμένη μάγια!»

Ένα σύνολο χορωδιών από τα Ιόνια νησιά και την Αθήνα, με Επτανήσιους λυρικούς καλλιτέχνες, ηθοποιούς και χορευτές και τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη χορωδία του Δήμου Αθηναίων, ερμηνεύουν αποσπάσματα των πιο διάσημων εκπροσώπων της Επτανησιακής Μουσικής Σχολής, των Παύλου Καρρέρ, Διονυσίου Λαυράγκα, Σπυρίδωνα Σαμάρα. Κορυφαίο γεγονός είναι η ερμηνεία ολόκληρου του «Ύμνου εις την Ελευθερίαν», τιμώντας τις δυο σπουδαίες προσωπικότητες του Νεοελληνικού Πολιτισμού, τον εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό και τον ιδρυτή της Επτανησιακής Μουσικής Σχολής, Νικόλαο Χαλικιόπουλο - Μάντζαρο.

Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος – μεταξύ άλλων - η Δημοτική Χορωδία Κέρκυρας San Giacomo και η Δημοτική Χορωδία Κέρκυρας ΔΗΜΟΔΟΚΟΣ οι οποίες, μαζί με άλλες επτανησιακές χορωδίες, θα αποδώσουν τον Ύμνο εις την Ελευθερία των Διονυσίου Σολωμού και Νικολάου Μάντζαρου σε διασκευή του Άλκη Μπαλτά. Στη διδασκαλία και τη διεύθυνση, οι μαέστροι Άντονι Ιβάνοφ  και Δήμητρα Καλογεροπούλου.

Στην εκδήλωση θα συμπράξει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας με το χοροθέατρο Ήρος Άγγελος

Μουσική Διεύθυνση, Ιάκωβος Κονιτόπουλος. Σκηνοθεσία, Τώνης Λυκουρέσης. Χορογραφία, Πέτρος Γάλλιας. Φιλολογική έρευνα – Δραματουργική επεξεργασία, Στέφανος Ροζάνης. Φωτισμοί, Σάκης Μπιρμπίλης. Εγκατάσταση video, Mάνος Αρβανιτάκης. Ηχοληψία, Γιάννης Συγλέτος. Επιμέλεια κοστουμιών, Κωνσταντίνος Ζαμάνης.



ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν χθες (Τρίτη) και σήμερα το πρωί σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, δύο ημεδαποί 47 και 38 ετών, για μη καταβολή βεβαιωμένων οφειλών προς το Δημόσιο.

Σε βάρος των δύο ημεδαπών εκκρεμούσαν παραγγελίες της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κέρκυρας, για μη καταβολή βεβαιωμένων οφειλών προς το Δημόσιο, που ανέρχονται στο ποσό των (808.668) ευρώ για τον 38χρονο και 428.443 ευρώ για τον 47χρονο.



ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων πραγματοποιήθηκε χθες (Τρίτη) το πρωί στην Κέρκυρα, σε στελέχη της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Ιονίων Νήσων.

Το σεμινάριο, στο οποίο συμμετείχαν συνολικά 20 αστυνομικοί, καθώς και στελέχη του Λιμεναρχείου και του συμβουλευτικού κέντρου υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας στην Κέρκυρα, αποτελεί μια πρωτοβουλία της Γραμμής Πληροφόρησης για την εμπορία ανθρώπων 1109.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένο Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας στην αντιμετώπιση της εμπορίας ανθρώπων, καθώς και από στελέχη   της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Α21 και της Γραμμής Πληροφόρησης για την εμπορία ανθρώπων 1109.


ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Σπύρο Σπύρου και την  Κτηματική Υπηρεσία της  Κέρκυρας, το πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής του κτιρίου των Δικαστηρίων στην Σπηλιά.
Παρόντες κατά την υπογραφή της παράδοσης ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Χρήστος Σκούρτης,  η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης,   Μαρία Καταβάτη, και ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Νικήτας Καραλής.
Η επισκευή και ανακαίνιση του κτιρίου αυτού έχει δημοπρατηθεί με το ποσό του 815.000 ευρώ, έχει ανάδοχο και βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης του ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση εκτέλεσης του έργου.



ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας ενημερώνει ότι το «Κοινωνικό Ιατρείο» θα παραμείνει κλειστό από αρχές Ιουλίου έως το τέλος Αυγούστου.

Οι ασθενείς, οι οποίοι λαμβάνουν μηνιαία φάρμακα από το φαρμακείο του Κοινωνικού Ιατρείου, παρακαλούνται το αργότερο έως την Τετάρτη 9 Ιουλίου, κατόπιν ραντεβού με τη Γραμματεία στο τηλέφωνο 6939 69 33 48, να προσέλθουν, τις ημέρες λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου (κατά τις ώρες 18.00 – 20.00), ώστε να συνταγογραφήσουν τα απαιτούμενα φάρμακα, για το χρονικό διάστημα που το Κοινωνικό Ιατρείο θα παραμείνει κλειστό.


ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ Η «ΠΑΛΙΑ»

Την Παρασκευή 4 Ιουλίου η μπάντα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας θα εμφανιστεί στο Θέατρο Φρύνιχος των Δελφών παρουσιάζοντας, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Σπύρου Προσωπάρη, ένα πρόγραμμα που ...

θα «παντρέψει» τη μουσική Επτανησίων συνθετών με τον Μάνο Χατζιδάκι και έργα σχετικά με την αρχαία Ελλάδα με την κινηματογραφική μουσική. Ως σολίστας θα συμπράξει για ακόμη μια φορά ο γνωστός Κερκυραίος κλαρινετίστας Σπύρος Μουρίκης σε έργα Ραχμάνινωφ και Σαρασάτ.

Η μπάντα της «Παλιάς» θα βρεθεί στους Δελφούς προσκεκλημένη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δελφών με σκοπό να «ντύσει» μουσικά το Διεθνές Συμπόσιο «1914-1924: Τα Χρόνια των Ανατροπών, Ευρώπη και Ελλάδα» που θα διοργανωθεί εκεί από 4 έως 6 Ιουλίου 2014.

Το συμπόσιο εγκαινιάζει τις εκδηλώσεις για τη Μνήμη των εκατό ετών από την έναρξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2014.


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Την Παρασκευή 11 Ιουλίου, στις 9.00 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας, θα παρουσιαστεί το βιβλίο της παιδιάτρου Μαρίας Καραούλη, με τίτλο «Άλμπουμ Υγείας».

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου και της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54