Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

Δ.ΒΟΛΟΝΑΚΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΤΕ ΔΕΗ Β! ΣΥΓΚ/ΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ.’’’’ .’’ΘΑ ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΑΝ ΑΥΡΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ..

‘’ΟΤΑΝ Ο ΛΙΓΝΙΤΗΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ,ΠΩΣ Η ΔΕΗ ΜΕ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΤΟ ΜΑΖΟΥΤ, ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ??’’

‘’ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΟΥ 10% ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΤΗΣ ΑΙΧΜΗΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟ’’

‘’ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΑ..’’

Όταν η πρώτη ύλη που χρησιμοποιεί η Ελλάδα για ηλεκτροπαραγωγή ,ο Λιγνίτης το πιο φθηνό καύσιμο δίνεται σε ιδιώτες,πως θα είναι η ΔΕΗ ανταγωνιστική απέναντι σ’αυτούς αφού η τιμή πετρελαίου, μαζούτ, φυσικού αερίου που χρησιμοποιεί θα είναι δεκαπλάσια της τιμής του Λιγνίτη? Αυτή η τιμή δε θα μετακυλήσει στο καταναλωτή? διερωτήθηκε, μιλώντας στην ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ ο πρόεδρος της ΕΤΕ ΔΕΗ Βόρειας Δωδεκανήσου Δημήτρης Βολονάκης.

‘’Αν αύριο απελευθερωθεί η ενέργεια ξέρετε πόσο θα πάει το ρεύμα στα νησιά μας Ρόδο, Κω, Κάλυμνο, Λέρο, Πάτμο…που χρησιμοποιούν DIESEL και ΜΑΖΟΥΤ ???? Θα δεκαπλασιαστεί η τιμή του και βέβαια δε θα έχει δυνατότητα η ΔΕΗ να κάνει Εθνική πολιτική..’’τόνισε ο κ. Βολονάκης συμπληρώνοντας ότι όπου πουλήθηκε η παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας οι τιμές δεν έπεσαν ,ήταν σε βάρος των καταναλωτών και έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τη ΔΕΗ Βρετανίας που αναγκάστηκε να την ξαναγοράσει το κράτος σε διπλάσια τιμή.

Ο Πρόεδρος της ΕΤΕ ΔΕΗ Β! Συγκ/τος μίλησε για αεριτζήδες και όχι για ανθρώπους που θέλουν να επενδύσουν πραγματικά και να βοηθήσουν το τόπο,’’θέλουν να οικονομήσουν ,στήνεται πάρτι δισεκατομμυρίων ..’’είπε χαρακτηριστικά .

Όσον αφορά στις προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης στη περιοχή μας ,λόγω της μείωσης του διαθέσιμου ηλεκτροπαραγωγικού δυναμικού της χώρας, έχει έρθει εντολή για περικοπή του 10%, επί της συνολικής ισχύος της αιχμής .

‘’Αυτό δε σημαίνει κάτι ,είναι μεμονωμένα τα περιστατικά, επειδή στα νησιά συνήθως οι περισσότερες γραμμές ασφάλειας αφορούν στρατόπεδα, υδραγωγεία Νοσοκομεία και είναι λίγο δύσκολο να γίνουν περικοπές. Αυτό ωστόσο το κρίνουμε εμείς αν και πόσο υπάρχει η δυνατότητα..’’εξήγησε ο κ. Βολονάκης.



ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ



Δ.ΓΑΚΗΣ.’’ΝΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΟΥΣ.’’



‘’Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιστέκεται στις ισοπεδωτικές πολιτικές και στέκεται στο πλευρό των Πυροσβεστικών Υπαλλήλων, του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος συνολικά και αγωνίζεται μαζί τους για την επίλυση των προβλημάτων του Σώματος. Ισχυρό Πυροσβεστικό Σώμα σημαίνει ισχυρή Πολιτική Προστασία και θωράκιση της χώρας από θεομηνίες και καταστροφές.’’υποστηρίζει ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης απαντώντας   στην ανοιχτή επιστολή της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δωδεκανήσου .

«Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να τηρεί τις αποφάσεις των δικαστηρίων της χώρας .Από τη στιγμή που η δικαιοσύνη έκρινε πως οι συγκεκριμένες περικοπές στις αποδοχές των Πυροσβεστών, αλλά και των σωμάτων ασφαλείας στο σύνολό τους, είναι αντισυνταγματικές, πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η διαδικασία αποκατάστασης των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών απολαβών τους χωρίς περιστροφές.
Η δαπάνη για την υλοποίηση της δικαστικής απόφασης δεν μπορεί να επιβαρύνει όλες τις κοινωνικές ομάδες αλλά να γίνει χρήση του περίφημου πρωτογενούς πλεονάσματος.» υπογραμμίζει ο βουλευτής Δωδεκανήσου, επικεντρώνοντας
στους υπαλλήλους και τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος Δωδεκανήσου που ‘’με αυταπάρνηση κάθε καλοκαίρι προσπαθούν με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτουν να προστατεύσουν τον φυσικό πλούτο των νησιών μας,.’’


Τέλος καλεί την κυβέρνηση να προβεί στην άμεση κάλυψη των κενών τόσο στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, όσο και στη Δασική Υπηρεσία στη Δωδεκάνησο και στον εφοδιασμό τους με τα απαραίτητα, σύγχρονα εξοπλισμένα οχήματα, την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή και εξοπλισμό επιτήρησης για την αντιμετώπιση παρόμοιων έκτακτων φαινομένων με τις καταστροφικές πυρκαγιές. που έπληξαν πέρυσι στη Ρόδο .



‘’ΔΕΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ‘’ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ Β.ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ



Θα αποστείλει 10 επιπλέον αστυνομικούς στη Ρόδο και θα εξετάσει την ενίσχυση δύναμης για την επιβολή της νομιμότητας στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου .υποσχέθηκε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ κ.Τσακνάκη, στο βουλευτή της ΝΔ Β. Υψηλάντη ,σύμφωνα με δήλωση από το γραφείο τύπου του τελευταίου ,σε συνάντηση τους για θέματα Αστυνόμευσης στη Δωδεκάνησο.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του βουλευτή της ΝΔ στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν τα θέματα της στελέχωσης των αστυνομικών τμημάτων της Δωδεκανήσου, της μετανάστευσης και παρανομίας που παρατηρείται κατά την τουριστική περίοδο  στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου και σε άλλα σημεία του νησιού.
Επίσης ο κ. Υψηλάντης δήλωσε την αντίθεσή του στην υποβάθμιση του Τμήματος Ασφαλείας Ρόδου και ζήτησε την διατήρηση της υφιστάμενης διάρθρωσης..



ΠΑΜΕ …’’ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ‘’



Σε εξέλιξη βρίσκεται και στο Δήμο Ρόδου, η διαδικασία που αφορά στον επανέλεγχο  όλων των συμβάσεων αορίστου χρόνου, σύμφωνα με τον νόμο 4250/26-3-14 ‘’Διοικητικές απλουστεύσεις – Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα ‘’,που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
‘’Με τον τρόπο αυτό ,υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι της Γραμματείας ΟΤΑ του ΠΑΜΕ ,η κυβέρνηση θέλει να οδηγήσει στην ομηρία και στην απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους. ‘’Θέλει οι εργαζόμενοι που έγιναν μόνιμοι ή αορίστου από το 1994 και μετά, να αποτελούν  μία μόνιμη δεξαμενή απολύσεων.
    Θέλει να ξεφορτωθεί εργαζόμενους με συγκροτημένα δικαιώματα και να ανοίξει το δρόμο παραπέρα, για να διεισδύσουν ιδιωτικοί επιχειρηματικοί όμιλοι  σε  τομείς – φιλέτα.’’ τονίζει καλώντας τους εργαζόμενους μέσα από συλλογικές διαδικασίες και συμμετοχή στη Πανδημοσιουπαλληλική απεργία της Τετάρτης 9 Ιουλίου,να :απαιτήσουν
 * να καταργηθεί ο νόμος 4250/14
-
  *να μην προχωρήσει κανένας επανέλεγχος συμβάσεων, που θα οδηγήσει σε απολύσεις
-
  * μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους - μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
-
  * να μην εφαρμοστεί στην πράξη η ποσόστωση που επιβάλλει ο ν. 4250/14
-
  *να μην δεχτεί κανένας προϊστάμενος να συμπράξει στην υλοποίηση του νόμου, στη βαθμολογία με ποσόστωση, που οδηγεί σε απολύσεις εργαζόμενων και
   *να μην συμμετέχει κανένας εργαζόμενος σε αυτοαξιολόγηση




‘’ΚΑΙ ΕΦΕΤΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ’’

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.



Και εφέτος θα ισχύσει το ίδιο καθεστώς σχετικά με το επίδομα ανεργίας των εποχικών εργαζομένων  στις τουριστικές επιχειρήσεις. διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Γκεγκέρογλου το βουλευτή της ΝΔ Β.Υψηλάντη, σύμφωνα με δήλωση του τελευταίου
Το θέμα του επιδόματος καθώς επίσης και το ασφαλιστικό καθεστώς των εποχικών εργαζομένων θα συζητήσει προσεχώς, ο κ. Γκεγκέρογλου σε συνάντηση που θα έχει, με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων.




ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

ΕΤΕ ΔΕΗ Β!ΣΥΓΚ/ΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ!

'' ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΗΓΟΡΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ --Η ΔΕΗ ΚΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ--- -ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΣΑΣ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ  ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΑΕΡΙΤΖΗΔΩΝ....''

Να μην συνηγορήσουν σ ’ αυτό το έγκλημα.καλεί τους βουλευτές της συγκυβέρνησης η ΕΤΕ ΔΕΗ Β! ΣΥΓΚ/ΤΟΣ Δωδεκανήσου με αφορμή το νομοσχέδιο που ψηφίζεται στη Βουλή για τη μικρή ΔΕΗ.

‘’ Η ΔΕΗ’’επισημαίνει σε σχετική της επιστολή η διοίκηση της ΕΤΕ ΔΕΗ ‘’ κτίστηκε με το υστέρημα του Ελληνικού λαού, τα δίκτυα και τα εργοστάσια φτιάχτηκαν με τον ιδρώτα εκατομμυρίων καταναλωτών και χιλιάδων εργαζομένων. Μην επιτρέψετε το ξεπούλημά τους και την καταστροφή χιλιάδων καταναλωτών. Η ιστορία θα σας γράψει όλους. Ο τόπος μας είναι μικρός και γνωριζόμαστε όλοι. Αναλογιστείτε τον όρκο που δώσατε να υπηρετείτε την πατρίδα και το λαό και όχι τα συμφέροντα των αεριτζήδων και μην ξεχνάτε κάτι που όλοι ξέρουμε καλά : ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ

Το έγκλημα της διάλυσης και του ξεπουλήματος της ΔΕΗ των Δικτύων Μεταφοράς καθώς και των εργοστασίων της Βορείου Ελλάδος δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με ψέματα, αστειότητες και γενικολογίες. Πείτε στο κόσμο γιατί τα ξεπουλάτε και αν θα είναι πιο φθηνή η κιλοβατώρα. Τι εξυπηρετεί τον κόσμο το ιδιωτικό μονοπώλιο των γραμμών μεταφοράς που χαρίζεται στον Ιδιώτη, ενώ ταυτόχρονα συκοφαντείτε τους εργαζόμενους κυρίως με τα παπαγαλάκια σας;
Πέστε μας για τις αρπαχτές των ιδιωτών σε βάρος της ΔΕΗ, για τα εκατοντάδες εκατομμύρια που άρπαξαν και τα έβγαλαν στο εξωτερικό (μαζί και τα χαράτσια).
Για τα δις ευρώ (€) που πληρώνουν τα κορόιδα οι καταναλωτές μέσω του πρώην τέλους ΑΠΕ και νυν ΕΤΜΕΑΡ για να έχουν εγγυημένες τιμές οι ιδιώτες κάτοχοι των φωτοβολταϊκών και των αιολικών πάρκων.
Μιλήστε λοιπόν και πείτε στο λαό τι είναι το καλό που πρέπει να περιμένει από αυτό το ξεπούλημα; Ποια είναι τα επιχειρήματα σας; 
Και επειδή δεν βλέπουμε να το κάνετε γιατί δεν έχετε απαντήσεις σας ρωτάμε εμείς. Με ποια μελέτη πανεπιστημίου ισχυρίζεστε ότι το ξεπούλημα του δικτύου και η συρρίκνωση της ΔΕΗ θα φέρει καλύτερες τιμές για τους καταναλωτές; Σε ποια χώρα του πλανήτη έγιναν αυτά και είχαμε πτώση τιμών; 
Απαντήστε Κύριοι και Κυρίες Βουλευτές,’’ τονίζουν χαρακτηριστικά τα μέλη της διοίκησης της ΕΤΕ ΔΕΗ Βόρειας Δωδεκανήσου.






ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ ΕΠΙΠΕΔΑ ΟΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΟ ΕΠΑΛ



Σε ποσοστό 30% κυμαίνεται η εισαγωγή υποψηφίων σε Σχολές των ΤΕΙ από το ΕΠΑΛ της Κω, σύμφωνα με τις βαθμολογικές επιδόσεις των μαθητών που δημοσιοποιήθηκαν χθες, όπως δήλωσε στην ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ η Διευθύντρια του ΕΠΑΛ Ελένη Σκιαδά.

Εκτίμησε ότι οι βαθμολογίες κινήθηκαν στα ίδια με πέρυσι επίπεδα. και οι επιτυχόντες είχαν προετοιμαστεί ικανοποιητικά προκειμένου να πετύχουν την εισαγωγή τους σε σχολές των ΤΕΙ.



ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΥΜΗ



ΕΝΣΤΟΛΟΙ..’’ΦΘΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΣΤΗ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ’’



Σε συμβολική κατάληψη του αστυνομικού σταθμού Σύμης και του Λιμενικού σταθμού προχώρησαν το μεσημέρι αστυνομικοί και λιμενικοί της Δωδεκανήσου, διαμαρτυρόμενοι για την υποστελέχωση των υπηρεσιών τους και με αφορμή τα αυξημένα περιστατικά εισόδου μεταναστών τις τελευταίες μέρες σε όλα σχεδόν τα νησιά της Δωδεκανήσου

Με το σύνθημα ΦΘΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΣΤΗ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ και παρουσία του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Χρίστου Φωτόπουλου  , του Γρηγόριου Γερακαράκου, Αντιπροέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας και Προέδρου της Αθήνας καθώς και του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του Προσωπικού του Λιμενικού Σώματος Γεώργιου Δριβάκου οι ένστολοι ζητούν στελέχωση όλων των υπηρεσιών.

«Η πολιτεία » αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση « παρουσιάστηκε απροετοίμαστη, μετατοπίζοντας  το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης από τον Έβρο στα νησιά μας τα οποία δεν είναι ούτε στο ελάχιστο προετοιμασμένα για να  αντιμετωπίσουν την έξαρση του φαινομένου»
Για το ίδιο θέμα έχει προγραμματιστεί σύσκεψη το Σαββάτο στη Ρόδο στην οποία έχουν κληθεί να πάρουν μέρος οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα των υπηρεσιών του Λιμενικού στο νοτιοανατολικό Αιγαίο είναι η υποστελέχωση που φτάνει το 40% της οργανικής δύναμης.
Στο Λιμενικό Σταθμό στο Καστελόριζο ,επισημαίνουν χαρακτηριστικά ,αν και θα έπρεπε να υπηρετούν 23 ένστολοι είναι μόνο επτά.
Συνολικά η υποστελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών στη Δωδεκάνησο σύμφωνα με δηλώσεις των προέδρων των Ενώσεων Αστυνομικών και των Λιμενικών φτάνουν το 40% .


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54