Εκδικάστηκε η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων κατά των εργαζομένων της ΕΡΤ Ηρακλείου

Εκδικάστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (11/7) στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει το Ελληνικό Δημόσιο εναντίον των πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ Ηρακλείου.

ηηηηηηηηη

Ειδικότερα, το Ελληνικό Δημόσιο ζητά να ανασταλεί η εκτέλεση της πρωτόδικης απόφασης που εκδόθηκε τον περασμένο Μάιο, με την οποία είχαν κριθεί άκυρες οι απολύσεις των συνολικά 20 δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων της ΕΡΑ Ηρακλείου και του τηλεοπτικού σταθμού Κρήτης.

inside 100 5649

Με λίγα λόγια, το Δημόσιο θέλει να "παγώσει" τη διαδικασία της καταβολής των μισθών υπερημερίας που επιδικάστηκαν στους απολυμένους, μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο, οπότε και θα εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Η θέση του Ελληνικού Δημοσίου είναι ότι αδυνατεί να καταβάλλει τις αποζημιώσεις στους απολυμένους εξαιτίας της οικονομικής λιτότητας.

Από την άλλη πλευρά, όπως έγινε γνωστό στο Δικαστήριο, πολλοί από τους πρώην εργαζομένους της ΕΡΤ Ηρακλείου που έχασαν ξαφνικά τη δουλειά τους τον Ιούνιο του 2013, αντιμετωπίζουν σήμερα σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Η δικαστική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Σημειώνεται ότι υπέρ των πρώην εργαζομένων πραγματοποιήθηκε πρόσθετη παρέμβαση από τους δικηγόρους της ΠΟΕΣΗ, της ΕΣΗΕΠΗΝ, της ΠΟΣΠΕΡΤ, καθώς και του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Ακόμη, ως μάρτυρας για την πλευρά των απολυμένων της ΕΡΤ Ηρακλείου, κατέθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης.

Το παρών από τις δημοσιογραφικές ενώσεις έδωσαν ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ κ. Σαββίδης, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ κ. Κορτέσης, ο πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ κ. Μπερεδήμας και ο Γιώργος Γιουκάκης από την ΕΣΗΕΑ.

unnamed

Εκτός από τους πολίτες που βρέθηκαν στα Δικαστήρια για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους απολυμένους της ΕΡΤ Ηρακλείου, το παρών έδωσαν ακόμη ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Διακάκη και Μιχάλης Κριτσωτάκης, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Εργατική Αλληλεγγύη και οι Αλληλέγγυοι Πολίτες.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο βρέθηκε και συνεργείο της ertopen.com, το οποίο ήρθε από την Αθήνα και εξέπεμψε ζωντανό πρόγραμμα.

unnamed5



Πηγή: ekriti.gr, radiofono.gr



Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54